12 ο Εντατικό Σεμινάριο «Ιατρικής Βουνού»

Κοινοποίηση

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης στην Ελβετία, την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης, τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσαν για 5 η χρονιά στην πόλη μας το 12 ο Εντατικό Σεμινάριο «Ιατρικής Βουνού» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών « Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2022.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι ο πλέον πιστοποιημένος φορέας και πρώτος στην Ελλάδα για την παροχή διεθνούς πιστοποιημένου διπλώματος Ιατρικής Βουνού, μέσα από τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων.

Η θεωρητική κατάρτιση ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο και συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου όπου ολοκληρώθηκε με σύντομους χαιρετισμούς από τους συνδιοργανωτές του Σεμιναρίου.

Συγκεκριμένα το Σεμινάριο χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρπενησίου Σοφία Ζαλοκώστα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Νικόλαος Κοντός και ο Καθηγητής Χειρουργικής Εμμανουήλ Πικουλής.

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής με σύμμαχο τον καιρό και τις ιδανικές θερμοκρασίες, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλά και αρκετοί συμμετέχοντες στην εκπαίδευση από φορείς του τόπου μας, μετέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου όπου εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και ατυχημάτων μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά μαθήματα στον χώρο του βουνού καθώς και μέσα από την προσομοίωση ατυχήματος με στόχο την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση.

Ο Δήμος Καρπενησίου ανανέωσε το ραντεβού με την Ιατρική Σχολή και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης για τον επόμενο Μάρτιο, εδώ, στο Καρπενήσι!

Επιμέλεια :Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ