ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ:ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κοινοποίηση

Η Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου καρπενησίου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 19/12 καλεσμένη στην Έλενα Κανέλλου και στην εκπομπή Καλημέρα Ευρυτανία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πέρυσι για πρώτη φορά ζήσαμε τη Λευκή Νύχτα στο καρπενήσι κάτι που έχει γίνει θεσμός σε πολλές πόλεις της Ελλάδος ,έτσι και εδώ τα καταστήματα της πόλης παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα ,με μεγάλες και συμφέρουσες προσφορές ,δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες αλλά και επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους στο γιορτινό καρπενήσι. Φέτος ποια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και τί θα περιέχει?

Φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός ,πέρυσι το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά ,πραγματοποιήθηκε την παρασκευή 1 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Δένδρου,φέτος κάναμε μια σκέψη οπου πήραμε το αποτέλεσμα απο την γενική συνέλευση  να γίνει εν μέσω γιορτών και θα σας εξηγήσω γιατί γίνεται αμέσως μετά την πρωτοχρονιά και συγγεκριμένα την παρασκευή 4 Ιανουαρίου απο τις 20:30 – 00:00 .Όλο το πρόγραμμα αυτές τις ημέρες είναι γεμάτο.Σε συμφωνία με την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ σκεφτήκαμε να βρούμε μια βραδιά που να μην υπάρχει κάποια εκδήλωση ,ώστε ο κόσμος ,βοηθούντος  και του καιρού να βγεί στο κέντρο της πόλης στο οποίο απο τους συναδέλφους μας, θα υπάρχουν εκπτώσεις και προσφορές οι οποίες πρέπει να τονίσω οτι θα ισχύουν και πιο νωρίς τη συγγεκριμένη ημέρα. Κατά τη Λευκή Νύχτα,απο νωρίς θα υπάρχουν 2 catering με κεράσματα ,ένα επι την οδό ζηνοπούλου και το άλλο επι την οδό της καρπενησιώτη στον πεζόδρομο συγγεκριμένα της κοσμά αιτωλού ,καθώς και μουσική επένδυση για τους δυο δρόμους .Ευελπιστούμε μαθαίνοντας ο κόσμος σιγά σιγά το event το οποίο είναι καταχωρημένο και στο φυλλάδιο των γιορτών χειμώνα να ανταποκριθεί σε αυτό .Ειναι μέσα στις γιορτές,το καρπενήσι θα έχει πολλούς επισκέπτες εκείνη την περίοδο ,δεσμευόμαστε οτι θα έχουμε καλές τιμές και θα επωφεληθούμε όλοι οι συνάδελφοι έχοντας μια ακόμη καλή ημέρα για τα ταμεία των καταστημάτων μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Ο Δήμος έχει ανταποκριθεί σε αυτή σας την ενέργεια ?ενισχύει οικονομικά την διοργάνωση?

Αναλυτικά οι χορηγοί μας είναι η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και συγκεκριμένα η κα Ζαλοκώστα η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Άρης Τασιός τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.Μέγας υποστηρικτής το Επιμελητήριο Ευρυτανίας με την προσωπική συμβολή του προέδρου κ. Τσάμπρα τον οποίο επίσης ευχαριστούμε.Τα υπόλοιπα έξοδα θα τα καλύψει ο εμπορικός σύλλογος από το ταμείο του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Με βάση τις πρώτες ημέρες του εορταστικού ωραρίου ,εκτιμάτε ότι ο τζίρος των χριστουγέννων θα κινηθεί στα ίδια περσινά επίπεδα?Πρόσφατες έρευνες προβλέπουν ότι ο προυπολογισμός των Ελλήνων για τις αγορές των Χριστουγέννων θα είναι μειωμένος κατά 2%.

Δεν μπορώ να έχω ασφαλή εκτίμηση γιαυτό,θέλω όμως να σας πω ότι δυστυχώς οι άνθρωποι περιμένουν τα επιδόματα ,τα κοινωνικά μερίσματα ,κάποια απο αυτά τα χρήματα θα έρθουν και στην αγορά .Αυτό δεν είναι κομμάτι της ανάπτυξης αλλά αυτή την εποχή είναι το αναγκαίο κακό.Η κίνηση ξεκίνησε δειλά δειλά .Πιστεύω για τα καταστήματα μας για το κάθε είδος χωριστά όσο περνούν οι μέρες κορυφώνεται.Θεωρώ ότι από την Πέμπτη ,Παρασκευή και μετά,θα κορυφωθεί γιατί το Σ/Κ αυτό και το επόμενο ,θα έχουμε και τις αφίξεις των επισκεπτών που και αυτοί θα δώσουν στην πόλη κάτι από την αγοραστική κίνηση.Σε επικοινωνία με τους ξενοδόχους και τα ενοικιαζόμενα πληροφορηθήκαμε ότι θα έχουμε πληρότητα τα κατά τη διάρκεια των εορτών .Επίσης είναι πολύ θετικό ότι θα ανοίξει και το χιονοδρομικό κέντρο.

Το ποσοστό 2% που αναφέρατε ,είναι το σωστό ,αλλά κατανέμεται ως εξής :περισσότερο για τα τα πολυκαταστήματα και το internet γιατί αυτό είναι το μέσο ποσοστό kai mikr;otero για τα καταστήματα του Λιανεμπορίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ΕΣΕΕΕ .Για εμάς τους λιανέμπορους θα είναι μειωμένος .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τους προηγούμενους μήνες που είχαμε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και την BLACK FRIDAY τονώθηκε η αγορά?

Υπήρξαν κάποιες εκπτώσεις ,ορισμένα καταστήματα έκαναν black friday .Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αυτό το διάστημα ήταν κάποιες αγορές που φύγαν από την χριστουγεννιάτικη αγορά. Πιστέψτε με σε αυτό. Είναι ο τζίρος ο μειωμένος επειδή υπήρχαν κάποιες προσφορές τότε,κάποιοι άνθρωποι επωφελήθηκαν και έκαναν τότε τις αγορές τους. Δεν είναι το κάτι παραπάνω.θα εμφανιζόταν σε στοιχεία στα ποσοστά.

Τέλος, η κα Παπαδοπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλά ,καλές γιορτές ,καλή χρονιά ,αισιοδοξία ,θετική σκέψη και για τους εμπόρους ένα αχνό χαμόγελο,που μπορεί να οδηγήσει κάπου.Είναι βήμα αισιοδοξίας αυτό κατέληξε και συμπλήρωσε πως η πόλη μας είναι όμορφα στολισμένη ,οι καταστηματάρχες έχουν στολίσει τα καταστήματα και τους περιβάλλοντες χώρους από πολύ νωρίς,προέτρεψε  τους συμπολίτες μας να βγουν στην αγορά ,να κάνουν έρευνα αγοράς και να προτιμήσουν τα καταστήματα μας για να κρατήσουμε τον τόπο μας όλοι μαζί γιατί ο τόπος και μας χρειάζεται και τον χρειαζόμαστε.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αντώνης Ρέμος – «Ρωτάνε»

Ο Αντώνης Ρέμος χαρίζει ακόμα μία επιτυχία, το «Ρωτάνε», το νέο single από το πρόσφατο album του «Πάντα & Ποτέ volume I», που κυκλοφορεί από

Read More »

“Εγώ είμαι η Λένα” – Η επιστροφή

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αποκτά νέα ενορχήστρωση και επανακυκλοφορεί! Το τραγούδι “Εγώ είμαι η Λένα”, που χαρακτήρισε

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ