3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κοινοποίηση

 Από τη διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, η 2η διεθνής συνάντηση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο ARSLONGA, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο για δεύτερη χρονιά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Akhisar (Αξάριο ή Θυάτειρα)  της Τουρκίας.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τον διευθυντή του Σχολείου κ. Δημ. Αντωνίου, την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρία Τσιαμτσιούρη και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Διον. Παρούτσα. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συνολική αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του έργου και ο προγραμματισμός των δράσεων για το επόμενο σχολικό έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου προβλέπονται επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών στην Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ισπανία με την οποία και θα κλείσει ο κύκλος του πρότζεκτ. Στην αποστολή δεν συμμετείχαν μαθητές.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι ο αρχικός σχεδιασμός τηρείται με μεγάλη ακρίβεια και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προστεθεί και νέες δραστηριότητες που προσφέρουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στο όλο εγχείρημα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Σαλίχ Φαστ (SalihFast) ο οποίος δήλωσε την εκτίμησή του για τη σημασία αυτών των επισκέψεων και συμπλήρωσε: «Οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν στο Akhisar μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους στην εκπαίδευση και μας έδωσε μεγάλη χαρά. Θεωρώ ότι αυτή η ανταλλαγή εμπειριών είναι πολύ σημαντική και πολύτιμη με την έννοια ότι αναγνωρίζουμε παγκοσμίως τις κοινές αξίες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Κολλέγιο του Akhisar για την πρωτοβουλία του και για την ευκαιρία που μας έδωσε να αποδείξουμε ότι στην πόλη μας όλες οι ανθρώπινες αξίες είναι ζωντανές και αφορούν τη χειραφέτηση, την υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον μας για  όλη την ανθρωπότητα».

Στη συνάντηση αυτή αντηλλάγησαν δώρα ενώ ο δήμαρχος ανταπέδωσε με την συμβολική προσφορά ελαιόλαδου και ελιών που είναι και το βασικό αγροτικό προϊόν της περιοχής.

 

 Στη συνέχεια οι αποστολές παρακολούθησαν δειγματικές διδασκαλίες ενταγμένες στην φιλοσοφία της καινοτόμας εκπαίδευσης και επισκέφθηκαν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ