3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κοινοποίηση

 

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 επέστρεψε από το Λούκοβιτ της Βουλγαρίας η εκπαιδευτική αποστολή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, η οποία συμμετέχει σε διεθνές πρότζεκτ Erasmus + κατά την διετία 2016-2018. Φέτος είναι το δεύτερο έτος υλοποίησης του προγράμματος και έχουν απομείνει δύο ακόμη επισκέψεις, η μία στην Πολωνία και η άλλη στην Ισπανία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαρτίου και τέλη Μαΐου αντίστοιχα.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές της έκτης τάξης Δημήτρης Κόπανος, Παναγιώτης Κωτσής, Αντιγόνη Πανάρα και Ευθυμία Τσώνη, οι οποίοι επιλέχθηκαν με κριτήριο τη γνώση τους στα αγγλικά και την ενεργό εμπλοκή τους στο πρόγραμμα αλλά και κατόπιν κλήρωσης. Την ευθύνη των μαθητών είχαν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Ντόβας και Λέλα-Μαρία Μπακογιάννη, ενώ την αποστολή συνόδευσε και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Ευρυτανίας Διονύσης Παρούτσας, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη όλου του προγράμματος από κοντά βάση της προγραμματικής σύμβασης.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μαθητών και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε νέα συστήματα διδασκαλίας, η εφαρμογή τους και η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αξιοποίησή τους και την ένταξή τους στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται υποδιαιρείται σε έξι διαφορετικά και διακριτά πρότζεκτ, τα οποία έχουν να κάνουν με την ένταξη της τέχνης στην εκπαίδευση, αλλά παράλληλα εντάσσει θέματα όπως το προσφυγικό, τα δικαιώματα του παιδιού, η μουσική και ο κινηματογράφος, τα οποία αντιμετωπίζονται από διαθεματική σκοπιά και συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία που συμμετέχουν. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Ισπανία που έχει και τον γενικό συντονισμό, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Τουρκία. Το ύψος της ευρωπαϊκής επιδότησης στο σχολείο της πόλης μας ανέρχεται στα 19000 ευρώ.

Η φιλοξενία υπήρξε υποδειγματική και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού  πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις ανάμεσα στις οποίες περιλαμβανόταν επισκέψεις σε σημεία φυσικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, διδασκαλία τοπικών χορών, δραματοποιήσεις λαϊκών παραμυθιών κτλ.

Η παρουσία των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου ήταν επίσης εξαιρετική και αποδεικνύει τη συνέπεια και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρεται στα παιδιά από όλο το διδακτικό προσωπικό.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ