6ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός: «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Κοινοποίηση

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» ο οποίος συνδιοργανώθηκε από τους παραπάνω φορείς κατά το σχολικό
έτος 2018-2019 και ήταν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Πατούλης, ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Καμμένος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς, o Διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου Πάνος Αμυράς, η δημοσιογράφος Σόνια Φίλη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Χαλανδρίου κ Αθανασάτου, η Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κ. Βασιλειάδη, η Διευθύντρια Ινστιτούτου OSD Ελλάδας -Σχολή Μωραΐτη κ. Χριστίνα Ρούτνερ, ο συγγραφέας Κώστας Μακρής.

Χιλιάδες μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό με δημιουργίες εικαστικών συνθέσεων, κινηματογραφικών αφηγήσεων ή πολυμεσικών παρουσιάσεων.
Μεταξύ άλλων ξεχώρισε και βραβεύτηκε το έργο των μικρών μαθητών της Β’ τάξης (περσινής Α’ τάξης – Α1 και Α2) του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Ομάδα μαθητών εκπροσώπησε το σχολείο στην εκδήλωση παρουσία των γονέων τους.
Τη σχολική χρονιά που προηγήθηκε οι μαθητές με τις δασκάλες τους μελέτησαν την ιστορία του σχολείου τους ειδικά, αλλά και γενικά τον τρόπο λειτουργίας του «παλιού σχολειού». Οι μαθητές είδαν και περιεργάστηκαν βιβλία και τετράδια παλιών μαθητών του σχολείου, αλλά και των γονιών τους στο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης που στεγάζεται στο χώρο του σχολείου μας και στον οποίο φιλοξενούνται βιβλία και εξοπλισμός του παλιού σχολείου. Επισκέφτηκαν το παλιό μονοθέσιο σχολείο στο Βουτύρο, το οποίο έγινε μουσείο, και γνώρισαν πώς ήταν τα σχολεία της περιοχής μέχρι πριν λίγα χρόνια, αλλά και σήμερα ακόμα σε κάποια απομακρυσμένα χωριά. Έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια έξω από το χώρο του παλιού σχολείου. Επισκέφτηκαν το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας, όπου μεταξύ άλλων, έλαβαν πληροφορίες για την ιστορία της Ευρυτανίας και το ρόλο των σχολείων κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ενώ, τέλος, παρουσίασαν στη γιορτή λήξης την εργασία τους για το παλιό σχολειό τραγουδώντας «Τι παρελθόν γλυκό είν’ το παλιό σχολειό! Όσο ο καιρός κι αν περνά, κανείς δεν το ξεχνά.» Η ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από το υλικό της εργασίας των μαθητών αποτέλεσε τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Αρκουμάνη Λυδία, Βασιλείου Βασίλης, Γκορόγια Αναστασία, Γκορόγιας Γιάννης, Γώγος Φώτης, Δεϊμέζη Αντζελίνα, Δουλαβέρη Μαριάννα, Καντλής Στάθης, Κάππα Αλεξάνδρα, Καρανίκας Γιάννης, Κατσίκη Αλεξάνδρα,Καυκιά Νάσια, Κολοκύθας Λάζαρος, Κοντοβά Μαριλένα, Κρουστάλλη Ειρήνη, Κωστής Γιώργος, Κωτσοκάλης Παναγιώτης, Λάππας Γιάννης, Λιάγκος Αλέξανδρος, Μεριγκούνη Σοφία, Ξαγάρας Αλέξανδρος, Πανάρας Κωνσταντίνος, Σεϊντής Βαγγέλης, Τομαρά Φρειδερίκη, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Τσιγαρίδα Ευτυχία, Τσώνη Αριάδνη, Φούκα
Ειρήνη, Φούκα Έφη, Χειλάς Ηλίας, Χινόπωρος Σωτήρης και Ψωμά Αναστασία.

Οι δασκάλες που συντόνισαν τη δράση ήταν οι Λάππα Βασιλική και Τζιοβάρα Θεοδώρα.
Το έργο των παιδιών, όπως και όλα τα βραβευμένα έργα, θα αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συνεργάστηκαν, ενδιαφέρθηκαν, δραστηριοποιήθηκαν, γνώρισαν και αγκάλιασαν το «παλιό σχολείο»!

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και ήρθαν
κοντά στην ιστορία του σχολείου τους!

   

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ