800.000 € για την οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Δομνίτσας Ευρυτανίας

Κοινοποίηση

Μια ακόμη σύμβαση για την βελτίωση της οδικού δικτύου στην Π.Ε. Ευρυτανίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Η νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 800.000 €, αφορά τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δ.Ε. Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα προβλέπονται οι εξής εργασίες:
 Άμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και ανακαίνιση ασφαλτοταπήτων
 Εκτέλεση χωματουργικών – τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας
 Αντιμετώπιση ελλείψεων στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση
 Αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και κιγκλιδωμάτων γεφυρών και το λοιπό εξοπλισμό ασφαλείας της οδού.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος των αποχετευτικών συστημάτων του οδικού δικτύου και ο καθαρισμός αυτών. «Παρεμβαίνουμε διαρκώς με έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρειά μας. Δεν είναι τίποτε αυτονόητο, αλλά και τίποτε ακατόρθωτο καθώς με σωστή ιεράρχηση και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρούμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός ανέφερε: «Για την Π.Ε. Ευρυτανίας το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αποτελεί σημαντικό τουριστικό άξονα του Νομού με σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα και περιοχές φυσικού κάλλους. Παράλληλα αποτελεί οδικό άξονα που συνδέει την ευρύτερη περιοχή με την Αιτωλοακαρνανία εξυπηρετώντας τόσο τους Ευρυτάνες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, Αράχοβα, Κλεπά, Λιβαδάκι οι οποίοι μετακινούνται τακτικά στην Δομνίστα Ευρυτανίας.»

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ