9ο OTS Forum

Κοινοποίηση

Στo9ο OTS Forum , παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου κ. Χορμόβα, που  πραγματοποιήθηκε στις 16 έως 18 Νοεμβρίου 2017 στην Κατερίνη. Ένα τριήμερο Συνέδριο με επίκεντρο τη Δημόσια Διοίκηση και κύριο στόχο την   ανάδειξη των καλών πρακτικών, την μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Η κ. Χορμόβα ήταν εισηγήτρια στην ενότητα Καλών Πρακτικών των Δήμων , με θέμα «Ηλεκτρονικές Εφαρμογές αρωγός της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου». Η εισήγηση επικεντρώθηκε σε δύο τμήματα , το πρώτο στην συμβολή των ηλεκτρονικών πληρωμών που βρίσκονται στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του δήμου και το δεύτερο στην ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας πληθοπορισμού του Δήμου Καρπενησίου, δηλαδή συμμετοχή από τους πολλούς.

Συγκεκριμένα από την εισαγωγή ηλεκτρονικών  πληρωμών του δήμου μας, προκύπτουν τα εξής στοιχεία:το 2016 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3740 συναλλαγές μέσω των διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ – webbanking. Ενώ από το Μάρτιο 2017 που εισήχθηκε η δυνατότητα πληρωμών με κάρτα,  διενεργήθηκαν 777 συνολικές πληρωμές . Τα παραπάνω νούμερα μόνο για το πρώτο δεκάμηνο  2017 αυξήθηκαν κατά 465 χρήσεις webbanking πληρωμών και 1407 χρήσεις καρτών , συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περίοδο 2016. Προκύπτει λοιπόν ένας αυξητικός ρυθμός μεταβολής της τάξης του 14% για τη χρήση διατραπεζικών συστημάτων πληρωμών  ενώ στο σύστημα καρτών το ποσοστό εκτοξεύεται πάνω από 100%, Η συμβολή των έξυπνων πληρωμών στο σύνολο των πληρωμών  παραμένει ακόμη σε μικρά ποσοστά , αλλά έχει συμβάλει ήδη στην αποσυμφόρηση των υπαλλήλων και στη διευκόλυνση των δημοτών και στη πλήρη διαφάνεια των υπηρεσιών του δήμου.

Όσο για τη νέα πλατφόρμα πληθοπορισμού, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλους τους συνέδρους  , πρόκειται για μια καινοτόμα παροχή του δήμου Καρπενησίου, με πρώτη δράση την μετατροπή του Πάρκου Αποδήμων Ευρύτατων σε έξυπνο πάρκο. Η μετατροπή θα γίνει με τη χρήση φωτοβολταικών  συστημάτων , την εισαγωγή καρτών χρηστών και την παροχή δωρεάν wifiστο πάρκο. Η πλατφόρμα πληθοπορισμού (crowdfunding) (http://funding.crowdapps.net/karpenisi) επιτρέπει στον καθένα να γίνει συμμέτοχος των δημοτικών έργων με όποιο ποσό επιθυμεί. Στόχος του Δήμου Καρπενησίου είναι με τον τρόπο αυτό να υιοθετηθούν από τους δημότες και χρήστες τα δημοτικά έργα και συγκεκριμένα το πάρκο , ώστε να μειωθούν οι φθορές τους.

 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ