Αίτημα ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για αύξηση του ποσού του Fuel Pass στο Νομό.

Κοινοποίηση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού αναφορικά με τη νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πολιτών από την ακρίβεια των καυσίμων- που αποτελεί συνέπεια της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία- η οποία δίνει έμφαση στα νησιά της χώρας μας και αφορά στην επιδότηση (Fuel Pass) των τιμών της βενζίνης και του diesel και απευθύνεται σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς, αιτούμαστε με το παρόν έγγραφό μας, να συμπεριληφθεί στις ανωτέρω ρυθμίσεις και ο Νομός Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Κ. Μητσοτάκη:
« – Τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του fuel pass, που ονομάζεται πλέον fuel pass 2.
Η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ.
– Στα νησιά όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, στο 100 ευρώ τώρα αντί των 55 μέχρι σήμερα για τα τετράτροχα.
– Επεκτείνεται και η κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, ώστε να συγκρατηθούν κατά το δυνατόν και οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ενίσχυση αυτή θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή και το τελικό όφελος, συνυπολογίζοντας και το ΦΠΑ, θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.
– Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκατομμύρια ακόμα. Έτσι, οι επιδοτήσεις της πολιτείας μόνο για τα καύσιμα αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια.
– Οι άμεσες και οι έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ».
Η ένταξη του Νομού Ευρυτανίας στα προαναφερόμενα μέτρα στήριξης, αποτελεί καίρια και ζωτική ανάγκη για την οικονομική ανακούφιση των κατοίκων της, καθόσον όπως είναι γνωστό η Ευρυτανία αποτελεί έναν από τους πλέον ορεινούς όγκους της χώρας μας, πληττόμενο από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, γεγονός που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των εδώ διαβιούντων. Επιπλέον, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, σε δύσβατους δρόμους, είναι πολύωρες και με δυσκολίες διανύονται από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού μας.

Για τους κατοίκους που απασχολούνται με αγροτικά και κτηνοτροφικά επαγγέλματα, από την ενεργειακή κρίση, τις αυξήσεις των τιμών σε ζωοτροφές αλλά και τις διαρκείς ανατιμήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς», το επίπεδο διαβίωσης έχει καταστεί πιο κοστοβόρο από κάθε άλλη φορά.
Δίνοντας σας μια σύντομη περιγραφή της καθημερινότητας στο Νομό μας, αγωνιώντας για το μέλλον των συμπολιτών μας και λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο μας ως ΔΕΕΠ Νομού Ευρυτανίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αναγνωρίζοντας παράλληλα το σκληρό αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η ελληνική Κυβέρνηση -καθώς τα μέτωπα είναι πολλά και σοβαρά-, αιτούμαστε να συμπεριληφθεί και ο Νομός μας στο ιδιαίτερο καθεστώς των νησιωτικών περιοχών, προκειμένου να δοθεί μια οικονομική ανάσα και να βελτιωθεί το επίπεδο της ζωής των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο.
Γνωρίζοντας ότι είστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές μας, ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ