Αλλαγή Πορείας 2020 : Όταν το «εγώ» προέχει του «εμείς»

Κοινοποίηση

Δελτίο Τύπου:

Την προηγούμενη Τετάρτη, διαβάζοντας τον τοπικό Τύπο, τα μέλη του συνδυασμού μας δοκίμασαν κατάπληξη, όταν είδαν να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα η επιστολή της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».

Είναι γεγονός, ότι στις προηγούμενες εκλογές, ο συνδυασμός μας κατάφερε κάτι που δεν έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Κατάφερε την συνένωση σχεδόν όλων των δυνάμεων, με σκοπό την ανατροπή της παρούσας δημοτικής αρχής. Οι συνδημότες μας, με την ψήφο τους, μας έδωσαν την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα ομολογουμένως τιμητικό αποτέλεσμα στηριζόμενοι στην προσπάθεια που καταβάλλαμε, εκλέγοντας 12 δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των 27.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα κρύβει παγίδες, δημιουργεί επιφυλάξεις και φέρνει στο προσκήνιο παλαιότερους διαξιφισμούς και αντιθέσεις. Πάραυτα, η προσήλωση στον κοινό μας στόχο, έβαλε κάθε καχυποψία και αντιπαλότητα στην άκρη.

Η επιστολή της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» όμως έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο όλα αυτά που θα έπρεπε να είχαν περάσει (δυστυχώς, όχι για όλους) στη λήθη.

Πληροφορηθήκαμε ότι η προσπάθειά μας ως αντιπολίτευση απογοήτευσε, ήταν χαλαρή και πρόχειρη. Επίσης, υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων και τέλος αποδείχθηκε ανίκανη να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική που απέκτησε στις εκλογές.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, ιδιαίτερα από τους υπογράφοντες, αποτελούν για εμάς κατάφορη αδικία απέναντι στη στάση μας και τις προσπάθειές μας να αναδείξουμε και να επιλύσουμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και ανιδιοτέλεια τα προβλήματα του τόπου μας. Επίσης, αποτελεί μομφή και για την ίδια την «ομάδα» σας, αφού οι δημότες τίμησαν ένα μέλος της με την εκλογή του ως δημοτικό σύμβουλο.

Επειδή η συγκεκριμένοι επιστολή, έθεσε πολλά ζητήματα εξαπολύοντας τα βέλη της προς πάσα κατεύθυνση ως άλλος αλάθητος Πάπας, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι στον κόσμο που μας στήριξε και εξακολουθεί να μας στηρίζει.

Απαντούμε λοιπόν:

• Ας δεχτούμε ότι η στάση μας δεν ικανοποιούσε τους «αλάθητους παρατηρητές» της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας». Παρόλαυτά, ουδέποτε μας προτάθηκε κάποιο θέμα προς το δημοτικό συμβούλιο. Ούτε καν από το εκλεγμένο μέλος της «ομάδας» τους. Και αν τολμήσουν να ισχυριστούν το ίδιο, θα διαψευστούν από τον ίδιο τον Κύριο Μπουλάκο. Οπότε, όποιος χαρακτηρισμός προς την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζει πρώτα τους ιδίους.

• Έγινε αναφορά για «μόνιμη σχεδόν απουσία τριών» δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις. (Ένα θέμα που είναι καθαρά στις αρμοδιότητες της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των δημοτικών συμβούλων». Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι δεν θα ασχολούσασταν με το ζήτημα των απουσιών αν με την παραίτηση κάποιου συμβούλου δεν θα επωφελούνταν ο Μπομποτσιάρης Κωνσταντίνος, ως πρώτος επιλαχών. Συνεπώς, τι αποδεικνύεται από αυτές σας τις δηλώσεις;

1. Ότι η κριτική σας, είναι πάντοτε προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Για εσάς τα πεπραγμένα κι ο τρόπος σκέψης σας είναι αγγελικά πλασμένα, σε σημείο που να αυτοχαρακτηρίζεστε ως «άριστοι». Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, αλλά λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Εμείς εντοπίζουμε τα λάθη μας, δεν στοχοποιούμε ανθρώπους και συμπεριφορές και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε λειτουργώντας ομαδικά.

2. Οι συνεργασίες απαιτούν αμοιβαίες υποχωρήσεις και υπερβάσεις. Με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ενός οράματος, ενός στόχου. Αντί αυτού εσείς τι πράξατε;

Προτιμήσατε την διάσωση της δικής σας κλειστής ομάδας, αδιαφορώντας για τους στόχους και προδίδοντας το όραμα που όλοι μαζί είχαμε θέσει. Δεν διστάσατε να παρασύρετε σε αυτό σας το ατόπημα ούτε τον κύριο Μπουλάκο, που χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης από σχεδόν το σύνολο του Δήμου μας αλλά και σύσσωμου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Με απώτερο σκοπό να αποχωρήσει από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδυναμώνοντας τον συνδυασμό μας, για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές φιλοδοξίες συγκεκριμένου υποψηφίου που οι ψηφοφόροι επέλεξαν να μην εκλέξουν.

Κλείνοντας, να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άσχημο τρόπο και το ύποπτο χρονικό σημείο που δημοσιοποιήθηκε αυτή η επιστολή. Δεν μπορούμε παρά να την δεχτούμε αλλά όχι και να υιοθετήσουμε αυτά που αναφέρει. Το πιο στενάχωρο όλων είναι ότι προσπαθεί να παύσει με βίαιο τρόπο την εξαιρετική συνεργασία μας με τον κύριο Μπουλάκο.

Καρπενήσι, 25.09.2022

Συνδυασμός Αλλαγή Πορείας 2020

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ