ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο Σύλλογος  Ευρυτάνων  Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, τον Σύλλογο Μεγαλοχωριτών Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, την Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωριού, την Τοπική Κοινότητα Ανιάδας και  την Τοπική Κοινότητα Ροσκάς   οργανώνουν την  Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 για 39η φορά την επετειακή γιορτή μνήμης για την ιστορική μάχη της Καλλιακούδας  που έγινε πριν 194 χρόνια, στις 28 και 29 Αυγούστου το 1823. Σ΄ αυτή τη μάχη πολέμησαν όλοι σχεδόν οι Ευρυτάνες αγωνιστές του 1821 έτσι ώστε η γιορτή να αποτελεί ένα ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη τους, στη μνήμη των δικών μας προγόνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

Ø7:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία  μετά αρτοκλασίας στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας.

Ø10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.

ØΣύντομο ιστορικό της μάχης και αφιέρωμα στους ομιλητές της γιορτής από το1979 μέχρι σήμερα  από τον  κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ και Διευθυντή του περιοδικού ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ.

ØΚατάθεση στεφάνων

Θα ακολουθήσει το λαϊκό πανηγύρι της Καλλιακούδας.

Σας προσκαλούμε στην παραπάνω εκδήλωση μνήμης.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρέπει να απολογηθείτε κ.Δήμαρχε.

Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής και οι προτιμήσεις του νέου Δημάρχου. Έπειτα απο 35 χρόνια αδειάληπτης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο Δήμο Καρπενησίου το Ράδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ. 18-7-2024 / ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΠΙΣ 17-7-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ για Άτομα με Αναπηρίες