¨Αποχαιρετώντας τον Γιώργο Καραγιάννη¨γράφει ο Δ.Καρατσίκης-Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου

Κοινοποίηση

Με το μυαλό μου άδειο,αποσβολωμένος απο την είδηση του τραγικού χαμού του Γιώργου ,προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά σκόρπιες σκέψεις ,να βρω λόγια να αποχαιρετήσω αυτό το παλικάρι .

Σαν βόμβα έπεσε το κακό νέο στις καρδιές ,όχι μονάχα των συμπατριωτών μας Ευρυτάνων,αλλά και πολλών ανθρώπων,επιχειρηματιών και μη από άκρου εις άκρον της πατρίδας μας,που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν απο κοντά,επωφελούμενοι απο την απαράμιλλη τέχνη και το ταλέντο του στις ξυλουργικές εργασίες.Γιατί η ακτινοβολία του Γιώργου ,ξεπερνούσε τα στενά γεωγραφικά όρια της Ευρυτανίας μας.

Παιδί πολυμελούς ,φτωχής οικογένειας,ξεκίνησε απο πολύ νωρίς με τον αδερφό του τον Δήμο την τέχνη της επεξεργασίας του ξύλου με πολύ μεράκι ,πάθος ,συνεχή επιμόρφωση για την αναζήτηση του τέλειου,με περισσή αγάπη για τη δουλειά τους. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεχούς προσπάθειας δεν άργησαν να φανούν.Η επιχείρηση τους,όχι μόνο άντεξε στη δεκαετή οικονομική κρίση των μνημονίων ,αλλά άνθησε και επεκτάθηκε με την δημιουργία καινούργιας μονάδας στην Αθήνα.Δεκάδες οικογένειες ζούσαν απο την επιχείρηση του Γιώργου.Απ΄όπου πέρασε η τέχνη του άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της. Δεν νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος που τον γνώρισε και δεν άφησε ένα κρυφό ή φανερό δάκρυ να κυλήσει απο τα μάτια του. Γιατί ο Γιώργος δεν ήταν μόνο ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας .Ήταν ένας απλός,ευγενής,καλοσυνάτος,ντόμπρος και μπεσαλής,ένας αγωνιστής της ζωής,ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος,ένας στοργικός γιός,σύζυγος,πατέρας,αδερφός,φίλος. Ένα λεβεντόπαιδο με καμαρωτή κορμοστασιά,ζεστό-ανεπιτήδευτο χαμόγελο,χαρακτηριστική φωνή,θερμή χειραψία.

Ο Γιώργος ήταν το τέταρτο θύμα των συμπατριωτών μας που πέρασαν απ΄το νοσοκομείο μας και έχασαν τη μάχη για τη ζωή,χτυπημένοι απ΄αυτή την κατάρα της πανδημίας που μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα.Ήταν όμως ο νεότερος,μόλις 51 ετών,χωρίς καταχρήσεις στη ζωή του και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα.Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τους δικούς του ανθρώπους αλλά και για όλους εμάς τους φίλους του που είχαμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουμε.Ας αποτελέσει όμως ο χαμός του Γιώργου την αφύπνιση των συμπατριωτών μας για το πόσο επικίνδυνος και καταστροφικός είναι αυτός ο ύπουλος και αόρατος εχθρός. Ας τιμήσουμε την απώλεια του τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης που συνιστούν οι ειδικοί ,ας προστατεύσουμε τους συγγενείς και τους αγαπημένους μας,ας προσέλθουμε μαζικά στον επικείμενο εμβολιασμό,παραμερίζοντας τις εύλογες ανησυχίες μας για την πιθανότητα ελάχιστων παρενεργειών ,αναλογιζόμενοι τη βεβαιότητα της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει ο κορωνοιός.

Ας αξιοποιήσουμε την τραγική απώλεια,την ¨θυσία¨ του Γιώργου,καθιστώντας τον σύγχρονο μάρτυρα και σημείο αναφοράς για τις δικιές μας συμπεριφορές.Ας σώσει,με τον θάνατο του ,άλλες ανθρώπινες ζωές. Αυτό τότε θα αποτελεί ένα διαρκές μνημόσυνο στην μνήμη του,και, όσο ειναι δυνατόν,βάλσαμο στις πληγωμένες καρδιές των δικών του ανθρώπων.

Καρπενήσι 18/12/2020

Δημήτρης Καρατσίκης

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ