ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017

Κοινοποίηση

Κατά την αντιπυρική περίοδο από 01-05-2017 έως 31-10-2017 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου επενέβη για κατάσβεση σε συνολικά 100 πυρκαγιές από τις οποίες οι 71 ήταν αστικές και οι 29 δασικές εντός των ορίων της Π.Ε. Ευρυτανίας. Το κάθε συμβάν ήταν διαφορετικό με τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Παρόλα αυτά η Υπηρεσία μας με το προσωπικό της ανταπεξήρθαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και απέτρεψαν τον κίνδυνο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, όπως επίσης και την καταστροφή του δασικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή μας. Όλες οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο. Παράλληλα με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εντός της Π.Ε. Ευρυτανίας η Υπηρεσία μας συμμετείχε με προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα και σε άλλες περιοχές όπως Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Πύργο Ηλείας και στο Νησί της Ζακύνθου, όπου  επιχειρούσε επί ένα μήνα συνεχόμενα με τακτικές αλλαγές του πυροσβεστικού προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών την Υπηρεσία μας συνέδραμε με υδροφόρα οχήματα η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμος Αγράφων. Η βοήθειά τους ήταν καθοριστικής σημασίας ιδιαίτερα στην δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουμάσια της Τ.Κ. Κορυσχάδων στις 30-07-2017  και στην αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαυρονέρια του Δήμου Καρπενησίου στις 16-10-2017 όπου και οι δύο πυρκαγιές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες λόγω της πυκνής βλάστησης και των καιρικών συνθηκών με παρατεταμένη ξηρασία και ισχυρό άνεμο και λόγω του ότι τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η Υπηρεσία μας δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών σε νερό.

    Η Υπηρεσία μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εκπροσώπους των φορέων και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κων/νο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τασιό Αριστείδη τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη Νικόλαο, τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο, την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, τη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας, τη ΔΕΔΗΕ Καρπενησίου και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Επίσης τον κ. Σταλίκα Δημήτριο ιδιοκτήτη της παιδικής κατασκήνωσης Καλιακούδας ο οποίος διέθεσε το λεωφορείο της κατασκήνωσης για την μεταφορά προσωπικού και μέσων στην πυρκαγιά στην Τ.Κ. Κορυσχάδων. Επίσης τους απλούς πολίτες που αυτοβούλως έγιναν εθελοντές πυροσβέστες βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο στην κατάσβεση των προαναφερθέντων πυρκαγιών.

 

 

 

                                                                                                 Ο Διοικητής

 

 

                                                                                         Σταύρος Ευστ. Φακίτσας

 

                                                                                                 Αντιπύραρχος

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ