ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΚΚ

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε στις 2712017 η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου για το  τρέχον  έτος. Από την παράταξή μας  παρόντες  ήταν οι  Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ, Ι. ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ,  Π.ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ, Δ. ΠΕΤΑΡΟΥΔΗΣ,  Δ. ΚΟΝΤΟΣ, Η. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ και  Ν.ΤΣΩΝΗΣ. Με την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  και   ανταλλαγή  ευχών για το νέο έτος.

Στη συνέχεια και για αρκετή ώρα  αναπτύξαμε  τις απόψεις μας  και κάναμε κριτική   για  την αποτελεσματικότητα του   μηχανισμού του δήμου μας,  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που  δημιούργησαν  οι χιονοπτώσεις στον τόπο μας  μετά τις 10117. Από αυτά που ζήσαμε συμπεραίνεται  ότι, παρά τις  συνεχείς προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας,  δεν υπήρξε η αναγκαία ετοιμότητα για αντίδραση , από την πρώτη στιγμή. Το γεγονός αυτό συνδυασμένο με  σπασμωδικές  και αποσπασματικές ενέργειες  είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη  παρέμβαση,  σε πολλές περιπτώσεις και την μεγάλη ταλαιπωρία αρκετών  συνδημοτών μας και μέσα στο Καρπενήσι, αλλά και στα χωριά . Σε  κάποια  χωριά δεν  ολοκληρώθηκε  ακόμα και σήμερα ο  αποχιονισμός του δρόμου πρόσβασης  σε αυτά.

Ένα άλλο  σημαντικό  γεγονός είναι   το αυξημένο κόστος και η δυσκολία αποχιονισμού  των δρόμων που έχουν γίνει παρεμβάσεις ανάπλασης στο  Καρπενήσι. Επίσης δεν είδαμε   λιώσιμο χιονιού και   πάγων  στα πεζοδρόμια  από την ύπαρξη της γεωθερμίας, γεγονός  που δημιουργεί αρκετά  ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά της. Και τέλος  αναφερθήκαμε σε  άλλα προβλήματα, όπως  και στις ζημιές που  παρατηρούνται ήδη στην ανάπλαση  και στο  μεγάλο κόστος που απαιτεί η συνεχής συντήρηση της.

Ακολούθως   σχολιάσαμε το γεγονός ότι,  στο χώρο των Γεωργικών Αποθηκών έχουν αφεθεί μεγάλες ποσότητες φρούτων να σαπίζουν  και ζητήσαμε να υπάρξουν  άμεσες ενέργειες   να μοιρασθούν  στους  δημότες .

Στη συνέχεια  ζητήσαμε ενημέρωση για  κάποια  θέματα,  μεταξύ των οποίων  για το στάδιο   που βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης δικηγόρου. Επίσης  ενημέρωση,  για το ποσό  των χρημάτων  και για  τις ενέργειες αποπληρωμής  κατασκευασμένων έργων, που ακυρώθηκαν ως μη νόμιμα,  κατόπιν  ελέγχου των  αντίστοιχων  ενταλμάτων  και ακύρωσής  τους, από τον   αρμόδιο    ελεγκτή νομιμότητας.

Με την ολοκλήρωση  της συζήτησης  ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε  την επιστολή παραίτησης του συνεργάτη  μας στον συνδυασμό της Α,Δ.Ε.Κ.Κ.   Παναγιώτη   Γιαννιώτη, για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους . Ως παράταξη ευχαριστούμε τον φίλο μας τον Παναγιώτη για την ως τώρα  συνεργασία και  βοήθεια . 

Τέλος συζητήθηκε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τα 36  προγραμματισμένα θέματα, με την επιφύλαξή μας να  διατυπώνεται μερικώς  στο 2ο θέμα, που αφορούσε την Αναμόρφωση   Προϋπολογισμού του 2017.

 

Καρπενήσι  3012017

Γιάννης Σταμάτης

 

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης  Δήμου Καρπενησίου.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ