ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΚΚ

Κοινοποίηση

Στις   21102016 πραγματοποιήθηκε η 18η συνεδρίαση του Δ. Σ.  Καρπενησίου.               Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες  από τον συνδυασμό   της Α.Δ.Ε.Κ.Κ.  οι δημοτικοί σύμβουλοι   Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ , Ι.ΙΒΡΟΣ, Ι. ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ, Δ. ΠΕΤΑΡΟΥΔΗΣ, Π. ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ, Η. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ, Ν. ΤΣΩΝΗΣ  και Τ. ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ.  Πριν την έναρξη της συνεδρίασης  αναφερθήκαμε σε διάφορα επίκαιρα   θέματα  που απασχολούν τους συμπολίτες μας . Ένα τέτοιο θέμα  προκάλεσαν   οι,  ως επί το πλείστον  υπέρογκοι και  καθυστερημένοι χρονικά να αποσταλούν, λογαριασμοί ύδρευσης στο  Καρπενήσι. Όλοι μας  παραλάβαμε τον Οκτώβριο  λογαριασμούς,  που  έπρεπε  να έχουν  εξοφληθεί  μέχρι το  τέλος  Σεπτεμβρίου.   Το  ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει  και το προηγούμενο τρίμηνο. Όπως δείχνουν τα πράγματα η  καθυστέρηση προκαλείται  από το λογισμικό που  προμηθεύτηκε πριν ένα χρόνο περίπου  ο δήμος μας, χωρίς κατά τη γνώμη μας να ακολουθήσει  τις νόμιμες διαδικασίες και να έχει εγγυήσεις.

 Ακολούθως  σχολιάσαμε την  ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει η  δημοτική αρχή,  που δημιουργεί  επιπλέον θέσεις προσωρινής στάσης  αυτοκινήτων,   απέναντι από τον ήδη  υπάρχοντα χώρο στάθμευσης της παλαιάς λαϊκής  και την διαφορετική  αντιμετώπιση που έτυχαν  οι κάτοικοι της οδού Ζηνοπούλου,  που παρά τις προσπάθειές τους  να επιτύχουν  κάποιες βελτιώσεις στην ανάπλαση της εν λόγο οδού,  δεν εισακούστηκαν .

                 Προτείναμε να  προγραμματισθεί για την πόλη μας  η  προμήθεια και  τοποθέτηση ενημερωτικών και κατευθυντήριων πινακίδων στους  δρόμους .

 Ένα ακόμα σοβαρό θέμα  μεταξύ των άλλων που θέσαμε, είναι  να κινούνται τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του δήμου  έχοντας εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες κίνησης  και  οι κινήσεις να είναι γνωστές στους υπεύθυνους αντιδημάρχους.   

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και   δέκα προγραμματισμένα.

·         Το 1ο θέμα αφορούσε την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το επόμενο έτος. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 ανέρχεται στο ποσό των 6.766.460 € ενώ το αντίστοιχο  του 2016 ήταν 9.732.297 €. Τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν σε αυτό καταγραμμένα τα έργα που εκτελούνται με ίδιους πόρους καθώς και από  ανταποδοτικά έσοδα. Επίσης τονίσαμε την πρακτική που ακολουθείται  να γίνονται  κατά τη διάρκεια του έτους, συνεχείς αναμορφώσεις  του προγράμματος, με αποτέλεσμα να  διαφοροποιείται  κατά πολύ ο  αρχικός σχεδιασμός. Επίσης  εκτελούνται  έργα  με τη χρήση  μηχανημάτων  του δήμου  ή μισθωμένων  καθώς  και  με την  προμήθεια  διαφόρων υλικών, χωρίς να φαίνονται πουθενά. Το προς ψήφιση πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την απουσία οποιασδήποτε  αναπτυξιακής   πολιτικής, δεν έχει συνταχθεί καν κάποια προμελέτη για τα έργα που χρηματοδοτούνται  και  τα προβλήματα αντιμετωπίζονται αποσπασματικά. Αναγκαία  έργα για τη βελτίωση της ζωής μας, ενδεικτικά , όπως η ολοκλήρωση της αντικατάστασης  των υπαρχόντων αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης  του Καρπενησίου, η εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών, η διάνοιξη των  αδιάνοικτων  δρόμων της πόλης μας  και πολλά άλλα δεν υφίστανται. Ως  εκ τούτου  επιφυλαχτήκαμε  και δεν ψηφίσαμε κυρίως το τμήμα του προγράμματος που χρηματοδοτείται από  πόρους της  Σ.Α.Τ.Α.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 24102016

Για την Α.Δ.Ε.Κ.Κ.

 

 ο Επικεφαλής  Γιάννης Σταμάτης.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ