Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Κοινοποίηση

Στο διάστημα από Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε
κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Climate Ambassadors in Action» με αριθμό προγράμματος 2023-1-HU01-KA210-SCH-000154521, με τη συμμετοχή 6 Εκπαιδευτικών από Τουρκία και Ουγγαρία.

Το θέμα του προγράμματος είναι η αύξηση των γνώσεων των Συμμετεχόντων Μαθητών και
Εκπαιδευτικών σχετικά με τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η δυνατότητα
ανάπτυξης θετικής στάσης στο θέμα και υποστήριξη της πολιτικής της ΕΕ σχετικά με το κλίμα.

Στόχος της κινητικότητας που έγινε στην Ελλάδα ήταν η αρχική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής καθώς και η γνωριμία, η φιλοσοφία και η εκτέλεση της περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που γίνεται με βιωματικό τρόπο, απευθείας στο φυσικό περιβάλλον. Έγινε επίσκεψη στη πόλη του Καρπενησίου και σε Φορείς Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, στο Παλαιό Μικρό Χωριό, στον Τόρνο, στην Ι.Μ. Προυσού, στους Κορυσχάδες, στο Μεγάλο Χωριό, στους Γοργιανάδες.

Οι Συμμετέχοντες που προέρχονταν από εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα με την Ευρυτανία, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή τόσο με το θέμα όσο και με την ιδιαίτερη Φύση, την Ιστορία και τους Ανθρώπους της Ευρυτανίας διευρύνοντας τον ορίζοντα των εμπειριών τους.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ