διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη

Κοινοποίηση

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των εκδηλώσεων προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη και του ηρωικού του θανάτου στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πομπή από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα στην οδό Ζηνοπούλου η οποία κατέληξε στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη ( κεντρική πλατεία Καρπενησίου). Εκεί, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου, όλων των Τοπικών Αρχών, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και πλήθους κόσμου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτισαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης. Η κεντρική ομιλία εκφωνήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “ Ο Μάρκος Μπότσαρης” κ. Χρυσούλα Σουλιώτη. Η βραδιά έκλεισε με το απόσπασμα από τη διάσημη όπερα του Παύλου Καρρέρ “ Μάρκος Μπότσαρης”, “ ο Γερο-δήμος” από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου και τον βαρύτονο κ. Λαζάρου Τάσο.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στον χώρο του Κεφαλόβρυσου από πολύ νωρίς άρχισε να συρρέει ο κόσμος για να παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Μάχης. Αφού τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, ξεκίνησε η μεγαλειωδης πομπή από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φιλαρμονικές που κατέληξε στο Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η αφήγηση του ιστορικού της Μάχης από τον ηθοποιό κ. Λεωνίδα Κακούρη και την Έλενα Σιαξαμπάνη. Αμέσως δόθηκε το σύνθημα για τηνμ έναρξη της Αναπαράστασης της Μάχης, η οποία  ολοκληρώθηκε με το προσκύνημα του άψυχου κορμιού του Μάρκου Μπότσαρη από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, το μοιρολόι από τον Νίκο Βλαχόπουλο και την παιδούλα στον τάφο του Μπότσαρη.

Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων “ Μποτσάρεια 2017” πραγματοποιήθηκε έκθεση παραδοσιακών όπλων, φορεσιών και κοσμημάτων στον χώρο του παλιού Δημαρχείου από τον Σϋλλογο Ελληνομνήμονες Καλαμάτας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Κατσίρα και την ομάδα του για την πλούσια και πολύτιμη συλλογή που μας παρουσίασε. 

Ο Δήμος Καρπενησίου και ο Πολιτιστικός Σϋλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “ Μάρκος Μπότσαρης” ευχαριστούν από καρδιάς την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό για την οικονομική τους στήριξη για την πραγματοποιήση των Μ[ποτσαρείων 2017, τον κ. Παναγιώτη Κακούρα που ανέλαβε το κόστος της ενοικίασης των στολών καθώς και το ράψιμο της στολής του Μάρκου Μπότσαρη, την Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου, το ΕΚΑΒ, τον Πολιτιστικό Σϋλλογο Καρπενησίου, την ΑΛΑΚ, τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, όλα τα Πολιτιστικά Σωματεία του τόπου μας αλλά και όλα όσα μας τίμησαν με την παρουσία τους από όλη την Ελλάδα, τις φιλοξενούμενες Φιλαρμονικές, την κ. Παπαδοπούλου Ευγενία για τις περούκες, τον μικρό μας φίλο Αναστάσιο Κωστορρίζο για την κατασκευή του πύργου του Καραϊσκάκη, όλους όσους συνέβαλαν ώστε  να πραγματοποιηθούν με επιτυχία τα Μποτσάρεια 2017 και τέλος όλους τους εθελοντές μας που είναι οι αφανείς ήρωες και η ψυχή των Μποτσαρείων και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή τους.

 

Μάρκος Μπότσαρης: Γιάννης Χαλαστάνης

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Δημήτρης Κεφαλάς

Μοιρολογι: Νίκος Βλαχόπουλος

Κλαρίνο: Χρήστος Κοράκης

Παιδούλα: Βασιλική Οικονόμου

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης, Έλενα Σιαξαμπάνη

Συντονισμός, σκηνοθεσία: Έλενα Σιαξαμπάνη.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ