Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Κοινοποίηση

Μια πολύ όμορφη και σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Καρπενησίου, τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας και το Κέντρο Κοινότητας. Η εκδήλωση με πρωταγωνίστρια τη Γυναίκα περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξαίρετες ομιλήτριες και μουσική επένδυση υψηλής αισθητικής.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ενώ στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Γκαρίλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Λίτσα Πετροπούλου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλήτριες οι οποίες παρουσίασαν, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, διάφορες πτυχές και ρόλους της σύγχρονης γυναίκας. Την έναρξη έκανε η Γ.Γ. του Δήμου Καρπενησίου κ. Γιάννα Χορμόβα, η οποία ανέπτυξε το θέμα “ Η γυναίκα στη σύγχρονη ζωή”. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κ. Παναγιώτα Ράπτη, Υπάλληλος της Πρόνοιας του Δήμου Καρπενησίου, η οποία παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματα του Δήμου μας για την ισότητα των  δύο φύλων.  Συνέχισε η Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της  Π.Ε.Δ. κ. Ελένη Ευσταθίου που παρουσίασε τους ρόλους και τις θέσεις της γυναίκας σήμερα αλλά μίλησε και για τη συμβολή του κινήματος HeforShe. Τη σκυτάλη πήρε η Πλαστική Χειρούργος κ. Θωμαϊς Οικονόμου, οποία ανέπτυξε το θέμα: “ Γυναίκα και Υγεία: η σημασία της πρόληψης και ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην αποκατάσταση του γυναικείου σώματος”. Το κομμάτι των ομιλιών έκλεισε η κ. Στεφανία Κοκοτίνη με μια ιστορική  αναδρομή για το πως απεικονίστηκε η γυναίκα στην τένχη.

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς περιέλμαβανε ένα μουσικό αφιέρωμα στο οποίο πρωταγωνίστησαν φυσικά δύο γυναίκες. Στο τραγούδι η κ. Λυδία Αγγελοπούλου, Mezzo Soprano, Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη συμμετοχή του κ. Σταμάτη Μπερή, Tenoros και στο πίανο τον κ. Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και η κ. Ευαγγελία Βάρσου με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου μας ταξίδεψαν και μας μάγεψαν με τις μουσικές τους επιλογές.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες για την καταπληκτική αυτή εκδήλωση καθώς και στα παιδιά της Δημοτικής Φιλαρμονικής και στην Αρχιμουσικό τους κ. Ευαγγελία Βάρσου για το πολύ υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας που έχουν επιτύχει. 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ