(ΦΩΤΟ) Εκεί που τα βουνά μιλούν Συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Κοινοποίηση

Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου και το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου διοργάνωσαν το διήμερο 3-4 Ιουνίου 2022 συνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή των ειδικοτήτων:
– Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου
– Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Β’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου
– Συνοδός Βουνού (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου
Το Καρπενήσι και γενικότερα τα τοπία και τα δάση της Ευρυτανίας, προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις παραπάνω ειδικότητες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι διαδρομές στα μονοπάτια μέσα στο επιβλητικό τοπίο της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Τμήματος
Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα το Καρπενήσι, της Σχολής Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σ’ αυτό το διήμερο, δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία στους καταρτιζόμενους, να εκπαιδευτούν στο πεδίο και να γνωρίσουν το πανέμορφο δασικό οικοσύστημα της Ευρυτανίας, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η πρώτη επίσκεψη, ήταν στο Μουσείο Βουνού. Αποτελεί το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα που αναφέρεται στο βουνό. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά του βουνού, να γνωρίσει την ιστορία της ορειβασίας, της χιονοδρομίας, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων σε ποτάμια και φαράγγια.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του μουσείου από δράσεις στο βουνό και τη φύση, ταξιδεύει τον επισκέπτη στον τόπο και την ιστορία του. Εντυπωσιακή ήταν στο Μουσείο Βουνού, η παρουσίαση χαρακτηριστικών τοποθεσιών του Καρπενησίου, όπως το Φαράγγι & Πάντα βρέχει& το χιονοδρομικό κέντρο και η τοποθεσία και Μαύρη σπηλιά & με ταινία εικονικής πραγματικότητας (VR Video 360°). Με την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων εικονικής πραγματικότητας, μπορέσαμε να δούμε με έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό
τρόπο τις τοποθεσίες, αφού ο θεατής βιώνει την κάθε στιγμή σαν να βρίσκεται εκεί, με δυνατότητα να κινείται ελεύθερα σε 360 μοίρες, όπως και στον πραγματικό κόσμο. Η παρακολούθηση των βίντεο από όλη την ομάδα, έγινε φορώντας ειδικά γυαλιά VR Headset.

Τηρώντας όλες τις διαδικασίες ασφάλειας της ομάδας και υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών αλλά και με τη βοήθεια καταρτιζόμενων της ειδικότητας & Συνοδός Βουνού & του ΔΙΕΚ Καρπενησίου, η ομάδα περπάτησε στο φαράγγι προς τη Μαύρη Σπηλιά, στα πλαίσια Εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Η Μαύρη Σπηλιά βρίσκεται σε ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια της Ευρυτανίας και απέχει περίπου 2 χλμ. από το χωριό Προυσός όπου δεσπόζει το διάσημο μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας.

Επιμέλεια: Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ