Εκοιμήθη ο Γέρων Δοσίθεος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης

Κοινοποίηση

 

από το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Εκοιμήθη ο πολιός Γέρων Δοσίθεος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης.

Ο π. Δοσίθεος ήταν γνωστός για την αφοσίωση του στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την Ρωμαίικη παράδοση.

«Δεν είμαι Πολίτης, έλεγε, είμαι ένας Ρωμηός και σαν τέτοιος αισθάνομαι Πολίτης. Πολίτες δεν είναι μόνο όσοι γεννήθηκαν στην Πόλη. Πολίτες είναι και όσοι αισθάνονται Ρωμηοί».

Ανάμεσα στο πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό του έργο, ξεχωρίζουν τα βιβλία για την Πόλη: Θέλω να πιώ όλο το Βόσπορο (5 ἐκδόσεις), Μια γοργόνα στον ΚεράτιοΠολίτικη ΑνθολογίαΕυλογημένες στιγμές με τον Πατριάρχη μας.

Το Ημερολόγιο – Αγιολόγιο της Eταιρείας Bυζαντινών Mελετών N. Πρεβέζης για το 2020 ήταν αφιερωμένο στον – μακαριστό πλέον – Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τατάρνης Ευρυτανίας Γέροντα Δοσίθεο Κανέλλο. 

Στην καλαίσθητη έκδοση προτάσσεται Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προς τον Πρόεδρο της Eταιρείας Bυζαντινών Mελετών N. Πρεβέζης κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα, Άρχοντα Δεπουτάτο της Μ.τ.Χ.Ε.

Ο Πατριάρχης συγχαίρει και επευλογεί την έκδοση «και την εύστοχον αφιέρωσιν» του Αγιολογίου στον Ηγούμενο Δοσίθεο, τον «εραστή» της Κωνσταντινούπολης, του οποίου εξαίρει τα χαρίσματα, την προσφορά και την αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία.

Στο Αγιολόγιο, μετά το Πατριαρχικό Γράμμα, υπάρχει ένα εκτενές αφιέρωμα στη Μονή Τατάρνης και το Γέροντα Δοσίθεο, ο οποίος συμπλήρωσε 50 χρόνια στην Ηγουμενία της Μονής.

πηγή:news.tv4e.gr

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρέπει να απολογηθείτε κ.Δήμαρχε.

Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής και οι προτιμήσεις του νέου Δημάρχου. Έπειτα απο 35 χρόνια αδειάληπτης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο Δήμο Καρπενησίου το Ράδιο

Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Σ. 18-7-2024 / ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΠΙΣ 17-7-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,

Read More »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ για Άτομα με Αναπηρίες

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χρηματοδότηση 792.000 ευρώ για την 3ετη λειτουργία Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ