ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Κοινοποίηση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02.06.2017
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ
ΩΡΑ: 13:36
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΥΡΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σε επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένης συμμετείχαν 2 μέλη του σωματείου μας τα οποία τυχαία ήταν πολύ κοντά στο σημείο του συμβάντος.
Η ηλικιωμένη από τις 9:00 το πρωί είχε φύγει από το χωριό Μυρίκη για να πάει στο κοπάδι με τα ζώα της. Αφού δεν επέστρεψε μέχρι τις 12:00 όπως συνήθιζε κάθε μέρα, την αναζήτησε ο άντρας της στην περιοχή που βοσκούσε το κοπάδι της. 
Με μεγάλη έκπληξη αντίκρισε την ηλικιωμένη γυναίκα του, κυριολεκτικά κρεμασμένη ανάποδα από το πόδι ανάμεσα σε δύο μεγάλα κλαδιά ενός δέντρου, στο οποίο είχε ανέβει για να κόψει κλαδιά για τα ζώα της. 
Τότε ειδοποίησε την εγγονή του η οποία έφτασε στο σημείο με άλλα 2 άτομα.
Καθότι δεν ήταν εύκολο να την απεγκλωβίσουν, ειδοποίησαν χωριανό τους, που είναι μέλος του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, ο οποίος τυχαία βρισκόταν παρέα με άλλο ένα μέλος της ομάδας δράσης του σωματείου μας, στο αμπέλι του λίγο έξω από το χωριό κοντά στο σημείο που βρισκόταν η ηλικιωμένη.
Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Καρπενησίου και πήγαν στο σημείο για να προσφέρουν την βοήθειά τους.
Τα μέλη του ΕΔΣΕ, με τη βοήθεια των εγγονών της ηλικιωμένης, την απεγκλώβισαν από το δέντρο και την ακινητοποίησαν σε ασφαλές σημείο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την παραλάβει.
Όταν έφτασαν και αυτοί, έβαλαν την άτυχη γυναίκα σε φορείο και την μετέφεραν στο δρόμο όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για προληπτικούς λόγους και εξετάσεις. 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ