Εν μέσω lockdown τουριστικά καταλύματα φιλοξενούν παρανόμως επισκέπτες

Κοινοποίηση

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προέβη το ΔΣ της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας προς τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής μας τα οποία παρανόμως φιλοξενούν επισκέπτες κατά το διάστημα του lockdown απο 23/3/20 έως και σήμερα. Σημειώνεται πως μέχρι 31/5/20 τα μόνο ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ έχουν το δικαίωμα φιλοξενίας πελατών,σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ που έχουν δημοσιευθεί. Τα υπόλοιπα Τουριστικά Καταλύματα,θα λειτουργήσουν Νομίμως την Δευτέρα 1/6/20.Μέχρι τότε,θα πρέπει να παραμένουν κλειστά και να μη δέχονται πελάτες για την αποφυγή μηνύσεων και προστίμων.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μεγάλη αύξηση, δεδομένων των συνθηκών, του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή μας, οι οποίοι δεν αντικατοπτρίζονται στα στατιστικά που καθημερινά λαμβάνουμε για τις κρατήσεις από το νομίμως ορισμένο ως Ξενοδοχείο Επιφυλακής του Νομού μας.

Δια τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε σε κάθε τόνο τα εξής:
Σαφώς και γνωρίζουμε πως μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών είναι είτε ετεροδημότες είτε φιλοξενούμενοι αυτών, ΟΜΩΣ θα παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους Ξενοδόχους και μη, καθώς και τους ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Διαμοιρασμού (Airbnb), να μην προβούνε σε κρατήσεις δωματίων ως την ημερομηνία επίσημης επαναλειτουργίας μας, η οποία είναι η Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020.

Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε τη νόμιμη και ηθική υποχρέωση που έχουμε όλοι μας προς τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, οι οποίοι διατήρησαν το κατάλυμά τους ανοιχτό για την ανάγκη φιλοξενίας επισκεπτών εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Καλό θα είναι να λάβουμε υπόψιν μας πως οι ημέρες που θα παραμείνουμε εκτός λειτουργίας είναι πλέον πολύ λίγες και πως κανείς από εμάς δεν ήταν πρόθυμος τον Μάρτιο να θέσει το κατάλυμα του ως κατάλυμα επιφυλακής.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν, σε όλους τους Συναδέλφους που διατηρούν τουριστικά καταλύματα στην Ευρυτανία, να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις και να μην διαθέτουν δωμάτια σε επισκέπτες μέχρι την επίσημη λειτουργία όλων μας, η οποία είναι η Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ