«Εν Νυκτί….» 2018

Κοινοποίηση

            Η ΕΦΑ Φθιώτιδας & Ευρυτανίας  συμμετέχοντας στη  πανελλήνια  δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  με τίτλο «Εν νυκτί», από 28/07/2018 έως 11/08/2018,  με θεματική τη “νύχτα” και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων σε δημόσια μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και άλλους χώρους πολιτισμού, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018  και από ώρα 21:00 έως 23:30, εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη, στο Κλαυσί Ευρυτανίας με τίτλο: «Με τ’ αλφαβητάρι των άστρων συλλαβίζοντας μύθους… ρίμες … και ήχους”.

Η  ανωτέρω δράση διαρθρώνεται σε τρείς θεματικές ενότητες: α) Ομιλία  με τίτλο «Ωρίων, Άρκτος, Αφροδίτη: Μυθικές και ουράνιες διαδρομές», από την Αρχαιολόγο της ΕΦΑΦΕ κ. Αθανασία Τσόκα, β) μουσική εκδήλωση σε επιμέλεια κ. Κων/νου Νέλλα και γ) Αστρο-παρατηρήσεις με τη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, «Άρτεμις» και του Συλλόγου  Ερασιτεχνικής  Αστρονομίας  Αθήνας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταφανούν στο ευρύ κοινό οι πολυεπίπεδες  προεκτάσεις της νύχτας  σε σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα και η  εναλλακτική προσέγγιση του μνημείου  ως  χώρου πολιτιστικής δράσης.

 

                                   

                                                                                  Η  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας    

                                                                                                        

                                                                                                      Ελένη Ζάχου

                                                                                                      Αρχαιολόγος    

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ