Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγράφων

Κοινοποίηση

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγράφων αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή  που άρχισε να λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2017. Η γεωγραφική εμβέλεια του Κέντρου Κοινότητας  καλύπτει το σύνολο της επικράτειας του Δήμου Αγράφων.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού ή σε εθνικό επίπεδο.

Στόχος είναι να αποτελέσει ένα «σημείο» υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  του δήμου.

 Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Αγράφων,  άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ,  ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και  κυρίως οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κ.Ε.Α. (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).  Έτσι, οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΚΕΑ- ΤΕΒΑ για την εξυπηρέτησή τους  καλούνται  να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στη Δυτική Φραγκίστα. Το προσωπικό του ΚΕΚ του Δήμου Αγράφων θα παρευρίσκεται κάθε 2η Τρίτη του μήνα στο Δημοτικό κατάστημα Κερασοχωρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη στα ΚΕΠ Γρανίτσας και Ραπτοπούλου στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνδημοτών.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (Υπηρεσίες ΟΤΑ, Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των εν λόγω φορέων και Υπηρεσιών.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου στη Δυτ. Φραγκίστα και στελεχώνεται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς Ντουφεκιά Χρυσούλα και Τσιάμη Τρύφων, καθώς και τη Διοικητική Υπάλληλο Σταθοπούλου Ελισάβετ. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες    8:00 – 16:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες (εγγραφές, δικαιώματα, υποχρεώσεις κλπ) παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2232351127.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ