Εντατικό Σεμινάριο στην Ιατρική Βουνού στο Καρπενήσι στις 10-12 Μαρτίου 2017.

Κοινοποίηση

Το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης (Inselspital Bern) στην Ελβετία, το οποίο αποτελεί Κέντρο Αριστείας στην Επείγουσα Ιατρική ειδικά για ατυχήματα σε ορεινούς όγκους διοργανώνει για 2η χρονιά Εντατικό Σεμινάριο στην Ιατρική Βουνού στο Καρπενήσι στις 10-12 Μαρτίου 2017.

 

Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό συμπόσιο που απευθύνεται σε ιατρούς και υγειονομικούς καθώς και σε διασώστες, ορειβάτες και στελέχη  κρατικών υπηρεσιών και  εθελοντικών ομάδων αρωγής  με ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον και πρακτική εμπλοκή στην ιατρική υψομέτρου.

 

Θα μελετηθούν πληθώρα θεμάτων ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι τελευταίες τεχνικές και εξελίξεις σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο βουνό, οι διακομιδές, η αντιμετώπιση κακώσεων από ψύχος και η αντιμετώπιση της υποθερμίας κ.α.  και θα πραγματοποιηθεί μελέτη περιπτώσεων βασισμένες  σε εμπειρίες Ελλήνων Ορειβατών σε αποστολές στις μεγάλες κορυφές του κόσμου. Παράλληλα θα γίνει σειρά πρακτικών ασκήσεων στο πεδίο (χιονοδρομικό κέντρο).

 

Το σεμινάριο  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.

 

Πληροφoρίες

Γραμματεία  ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση κρίσεων Υγείας»

email: crisismed@outlook.com

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ