ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ

Κοινοποίηση

Με την παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιου εορτάστηκε και εφέτος ο Νεομάρτυρας Μιχαήλ στην γενέτειρά του  τη Γρανίτσα Ευρυτανίας.

Στην  Αρχιερατική θεία λειτουργία και  κατά την περιφορά της εικόνας  παραβρέθηκαν πολλοί Ιερείς των γειτονικών χωριών,  εκατοντάδες πιστοί και σχεδόν  το σύνολο των τοπικών αρχών.

Στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων  ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο βίο του Νεομάρτυρα Μιχαήλ και  επεσήμανε, το πόσο σημαντικό είναι  για ένα τόπο , να έχει αναδείξει τόσους  πολλούς  ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών  και βέβαια και έναν   Αγιο , τον  Νεομάρτυρα Μιχαήλ  που τη  μνήμη του εορτάζουμε κάθε Πέμπτη μετά το Πάσχα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας παρασχέθηκε  γεύμα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Γρανίτσας με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού που για άλλη μια φορά ετοίμασαν ένα πλούσιο και παραδοσιακό τραπέζι φιλοξενίας. 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ