Ευχαριστήρια επιστολή Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη σε κ. Ελένη και κ. Νικόλαο Πουρνάρα

Κοινοποίηση

Με την επιστολή μου αυτή, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΛΑΥΣΙΟΥ», επί τη ευκαιρία της αποδοχής αυτής από την Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018.

Όταν ενάμιση χρόνο πριν επικοινωνήσατε μαζί μας και εκφράσατε την πρόθεσή σας να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο τον τόπο σας, πραγματικά εξεπλάγην. Στα τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις ιδιωτών που εκφράζουν με τόση θέρμη την θέληση τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Η χρηματοδότηση της μελέτης για την ανάδειξη της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου, του σημαντικότερου αρχαιολογικού μνημείου της Ευρυτανίας, αποτελούσε ένα έργο τιτάνιο για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης, με τις τρομερές και χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία μας, με πολλές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού) και φυσικά, με σημαντικό κόστος.

Η δική σας οικονομική συνδρομή, μας έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία και το έναυσμα να προχωρήσουμε απρόσκοπτα προς τον τελικό στόχο. Παράλληλα, το συνεχές ενδιαφέρον που επιδείξατε και η προσωπική σας επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους μελετητές καθ’ όλη την διάρκεια της σύνταξης της μελέτης, υπήρξαν συγκινητικά και όπλισαν όλους εμάς με δύναμη και κουράγιο προκειμένου να επιμείνουμε στη συνέχιση αυτού του έργου, να παλέψουμε και να προχωρήσουμε παρά τις πολλές αντιξοότητες.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων. Σήμερα, έχουμε στα χέρια μας μία πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη και μία πρόταση με γνώμονα την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου και απώτερο στόχο την ευρύτερη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ευρυτανίας. Έχουμε δε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που μας επιτρέπει να εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας για την άμεση υλοποίηση του, αλλά και να μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό μας για την προσεχή εκπλήρωση ενός κοινού οράματος όλων των Ευρυτάνων.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ