(ΦΩΤΟ) Περιήγηση στη Λίμνη Κρεμαστών για τους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας

Κοινοποίηση

Μια διαφορετική περιπέτεια έζησαν την Παρασκευή 26 Αυγούστου περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου στη λίμνη Κρεμαστών, έναν περιβαλλοντικό θησαυρό ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Το δυτικό τμήμα του Νομού Ευρυτανίας συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με τη Γέφυρα της Επισκοπής, η οποία δημιουργήθηκε το 1965, με την κατασκευή του φράγματος Κρεμαστών και τη συσσώρευση υδάτινων όγκων από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη, Ταυρωπό και Τρικεριώτη.

Η εκδρομή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας του Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας και περιελάμβανε περιήγηση στη λίμνη με δύο σκάφη και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή με αναφορά στον βυθισμένο βυζαντινό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου Επισκοπής και στους οικισμούς που βρίσκονται στον πάτο της λίμνης, στο υπέροχο τοξωτό γεφύρι του Μανώλη και στη μεγάλη βιοποικιλότητα της περιοχής, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο προστατευόμενων βιοτόπων Natura 2000.

Τους εκδρομείς συνόδευσαν για λόγους υγείας και ασφάλειας ένας διασώστης του Ε.Κ.Α.Β., δύο προπονητές κολύμβησης και ναυαγοσώστες, καθώς και ένας ακόμα ναυαγοσώστης.

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ