Γιορτές Δάσους 2017

Κοινοποίηση

 

Μια πλούσια, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εβδομάδα σε όλο τον Δήμο Καρπενησίου ολοκληρώθηκε.. Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Street Party για το φετινό καλοκαίρι. Μια όμορφη καλοκαιρινή νύχτα που δροσιστήκαμε με coctails από τα καταστήματα της πόλης μας και διασκεδάσαμε με τους ρυθμούς των παραγωγών του Ράδιο Καρπενήσι και των Dj’s της πόλης μας. Πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε την όμορφη βραδιά και βγήκε στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης για να ζήσει μια διαφορετική ξεσηκωτική νύχτα.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου τιμήσαμε τον Ευρυτάνα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Αθανάσιο Καρπενησιώτη στη γενέτειρά του, τον Άγιο Ανδρέα, 196 χρόνια μετά τον ηρωικό του θάνατο τον Ιούνιο του 1821 στη Μάχη του Σκουλενίου.  

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Μούρου στο Καλεσμένο. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακή ορχήστρα και τον Πολιτιστικό Σϋλλογο Καρπενησίου να παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Αντίστοιχα, στη Φουρνά πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Χωριάτικης πίτας. Μια γαστρονομική γιορτή με παραδοσιακές χειροποίητες πίτες που κεράσστηκαν σε όλους όσους παρευρέθηκαν στη μεγάλη αυτή γιορτή, ένω διασκέδασν μέχρι αργά το βραδυ με παραδοσιακή μουσική.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος μας φιλοξένησε την Κυριακή 30 Ιουλίου το Energy Duathlon Karpenissi 2017. Μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις έδωσε και φέτος το πάρων στην πόλη μας με αγώνες τρεξίματος και ποδηλάσιας στους οποίους έλαβαν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας.

Δύο συναυλίες με χρώμα…. ελληνικό μας παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου την Κυριακή 30 Ιουλίου και στο Κλαυσί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου. Δύπ πολύ όμορφες βραδιές με τα παιδιά της Φιλαρμονικής μας, την αρχιμουσικό τους κ. Βάρσου  αλλά και τους δύο τραγουδιστές της βραδιάς κ. Κανέλη και κ. Λέρη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναγία” αναβίωσε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας μαλλιού από τη στιγμή που παίρνουμε το μαλλί από το πρόβατο μέχρι την ύφανσή του στον αργαλειό, με τον τρόπο που γινόταν παλιά. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόγευμα για να μάθουμε εμείς οι νεότεροι όσα έζησαν οι παλαιότεροι.    

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ