Γιορτές Δάσους 2017

Κοινοποίηση

Η προτελευταία εβδομάδα των Γιορτών Δάσους ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μια εβδομάδα που περιελάμβανε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, show αυτοκινήτων, εγκαίνια μουσείων, Street Party, παραδοσιακές βραδιές και άλλα πολιτιστικά δρώμενα σε όλο τον Δήμο Καρπενησίου.

Προωθώντας και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της περιοχής μας, εγκαινιάσαμε δύο νέα Μουσεία. Το Φαρμακίδειο Λαογραφικό- Ιστορικό Μουσείο στη Δομνίστα, που φιλοξενεί παλαιά αντικείμενα και κειμήλια, είδη λαϊκής τέχνης και αρχειακό φωτογραφικό υλικό της περιοχής, και το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Τριάδας, που φιλοξενεί είδη λαϊκής τέχνης και συστεγάζεται με το Μουσείο Αλεξανδρου και Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Μια άλλη ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγαθίδειο Βιβλιοθήκη Προυσού όπου εκτέθηκαν χειρόγραφα τα οποία απόκεινται στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Προυσού από το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και το Ελληνικό Σχολείο Προυσού.

Μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, το  οποίο προβλήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, παρουσιάστηκε το κινηματογραφικό πορτρέτο του εικαστικού Γιάννη Καστρίτση και παράλληλα ένα καθηλωτικό ταξίδι σ’ έναν πρωτογενή κόσμο εικόνων, πραγμάτων και ανθρώπινων μορφών. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό εικαστικό οδοιπορικό και λαογραφικό ταξίδι με εικόνες από όλη την Ευρυτανία. Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή της ΕΡΤ και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. 

Η πιο μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 19 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Η “ ιέρεια” του ελληνικού τραγουδιού βρέθηκε κοντά μας και μάς χάρισε μοναδικές στιγμές με τις ανεπανάληπτες επιτυχίες της. Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι μας μετέφερε πίσω στο χρόνο και στα τόσα χρόνια καριέρας της, ερμηνεύοντας με το μοναδικό της ταλέντο τραγούδια που μας έκαναν να ονειρευτούμε και να συγκινηθούμε. Για περίπου 2,5 ώρες ξεσήκωσε το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να απολαύσει από κοντά την αγαπημένη ερμηνεύτρια και χάρισε μια αυθεντική ψυχαγωγία στο κοινό της.

Ο Σύλλογος Απανταχού Προυσιωτών σε μια σεμνή τελετή βράβευσε τον καθηγητή Χρήστο Στρεμμένο για τη μεγάλη του προσφορά στην προβολή και επιχειρηματικότητα της Ευρυτανίας προωθώντας ένα ευρυτανικό προϊόν στη διεθνή αγορά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βονόρτας. 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ