Η απόφαση του συλλόγου εργαζομένων Θεραπευτηρίου Ν.Ευρυτανίας για την έλλειψη προσωπικού

Κοινοποίηση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13/12/2022 συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, με βασικό την έλλειψη προσωπικού.
Το μόνιμο προσωπικό μειώνεται συνεχώς λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα σήμερα, από τις 76 οργανικές θέσεις στο Θεραπευτήριο, να είναι καλυμμένες μόλις οι 34. Με δύο αποσπασμένους συναδέλφους, φτάνουμε τους 36, δηλαδή το 47% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων. Η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε ποτέ τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2022, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του 2023, αν προχωρήσει, θα έχουν συνταξιοδοτηθεί άλλοι τόσοι συνάδελφοι.
Πάγιες και διαρκής ανάγκες καλύπτονται από 11 συμβασιούχους επικουρικούς συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται από το 2020 για τον covid-19 και παραμένουν ως τώρα, με τρίμηνες!!! παρατάσεις. Το μέλλον των επικουρικών συναδέλφων στο Θεραπευτήριο είναι αβέβαιο, αν αναλογιστούμε ότι μέσα στο 2022 απολύθηκαν 10 επικουρικοί συνάδελφοι μετά από ένα χρόνο σύμβασης καθώς και ένας ακόμα μετά από σχεδόν 5 έτη συνεχόμενης εργασίας (την ίδια ώρα στο Υπουργείο Υγείας παρατείνονται όλοι, ανεξαρτήτως σύμβασης). Οι πέντε νέοι επικουρικοί που αναμένονται, αφορούν άλλες ειδικότητες και είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ελλείψεις, ενώ οι συμβάσεις των εργαζόμενων από τον ΟΑΕΔ λήγουν σύντομα.
Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει επισημάνει επανειλημμένως στη Διοίκηση, μια σειρά προβλημάτων, τα οποία επιβαρύνουν το προσωπικό και δυσχεραίνουν την εργασία του: ανεπαρκής θέρμανση του κτιρίου, έλλειψη μέσων και υποδομών (καρότσια μεταφοράς, προληπτική συντήρηση του κτιρίου), έλλειψη αναλωσίμων ανά διαστήματα, αλλότρια καθήκοντα στο νοσηλευτικό προσωπικό, προβλήματα ασφάλειας του κτιρίου.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η αυθαίρετη περικοπή των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, για τους μήνες 9ο, 10ο, 11ο και 12ο 2022 και συνεχίζεται…, σε υπαλλήλους με αναρρωτικές άδειες χορηγούμενες από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες είναι μέσα στο χρονικό όριο που προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας!!!
Οι εργαζόμενοι με ειδικότητες που εντάσσονται στις κατηγορίες καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής, νοσούν και λόγω της ίδιας της φύσης της εργασίας τους και της μακροχρόνιας έκθεσης στους επιβαρυντικούς για την υγεία τους παράγοντες.
Επομένως είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, να περικόπτονται τα επιδόματα των συναδέλφων όταν ασθενούν, τη στιγμή που το νομοθετικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο, και μάλιστα κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Όλα τα παραπάνω προστίθενται στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, στο άγχος του παιδιού που είναι άνεργο, του μισθού που δεν φτάνει, στην καθημερινή αγωνία να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα των οικογενειών μας, στην ακρίβεια, τη θέρμανση, τους φορτωμένους λογαριασμούς.

Απαιτούμε:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τον ΑΣΕΠ, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να καλυφθούν τα δεκάδες οργανικά κενά.
• Γενναία παράταση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων.
• Μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτηρίου! Επαρκή θέρμανση, ασφάλεια, μέσα και υποδομές!
• Αναδρομική καταβολή των αυθαίρετα κομμένων επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών!
• Αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Επιστροφή 13ου-14ου μισθού.
• Ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά.

Καρπενήσι, 18/12/2022

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Θ.Χ.Π.Ε

Η Πρόεδρος-Αθανασιάδου Ελένη

Η ταμίας -Καραγιάννη Ιωάννα

Η Γραμματέας-Σκούρα Δήμητρα

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος-Παπαδονίκος Κων/νος

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος -Μπουμπουρής Ανδρέας

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανακοίνωση Αστυνομίας❗️Η κυκλοφορία οχημάτων λόγω χιονόπτωσης – παγετού εχει διακοπεί στις Επαρχιακές Οδούς Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου (θέση «Αραποκέφαλα) και Τροβάτου – Βραγγιανών (Δήμου Αγράφων), θέση «Τρία Σύνορα».

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως: Νομός Ευρυτανίας Η

Read More »

ΤΩΡΑ❗️Η κατάσταση του οδικού δικτύου στο Νομό Ευρυτανίας. Σε ποια σημεία απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως: Νομός Ευρυτανίας: Η

Read More »

(ΦΩΤΟ) Κοπή βασιλόπιτας ΔΠΕ & ΔΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την παρουσία όλων των διοικητικών υπαλλήλων

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ