Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής, SUMMER FANCY FOOD SHOW 2018.

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με ολιγομελή ομάδα επιχειρήσεων, στο πιο σημαντικό γαστρονομικό και βιομηχανικό γεγονός στον τομέα των τροφίμων για τη Βόρεια Αμερική, στη 64η SUMMER FANCY FOOD SHOW, η οποία ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου, και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στη  Νέα Υόρκη.

 Οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, μετείχαν μέσω της Περιφέρειας στη φετινή διοργάνωση, με 600 εκθέτες από όλο τον κόσμο και με τιμώμενη χώρα(Partner Country) την Ελλάδα και τα προϊόντα της.

 Στην έκθεση και στο πλευρό των επιχειρήσεων βρέθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Θέμης Χειμάρας, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας στα εγκαίνια, που τελέστηκαν από τονΕλληνοαμερικανό πρόεδρο του Specialty Food Association, Φιλ Καφαράκη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, του γενικού προξένου στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνου Κούτρα, στελεχών του εμπορικού γραφείου, της μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ και του γραφείου Τύπου.

«Με μια μικρή, αλλά δυναμική αποστολή η Περιφέρεια μας επιχειρεί για πρώτη φορά την προβολή της στην αμερικανική αγορά. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που μαζί με τις επιχειρήσεις μας, μετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, ειδικά φέτος που η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα της έκθεσης, και τα προϊόντα μας διαφημίζονται σε όλες τις εκδηλώσεις προβολής του εθνικού αγροδιατροφικού κλάδου.

Στόχος των προσπαθειών μας και της παρουσίας μας εδώ, είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Περιφέρειας να διερευνήσουν την αμερικανική αγορά και να έχουν επαφές και συζητήσεις με τοπικές εταιρείες, προκειμένου να επιδιώξουν συμφωνίες για εξαγωγές, joint ventures, συμπράξεις, μεταφορά τεχνογνωσίας και επενδύσεις.

Μόνο με τέτοιου είδους κινήσεις προστιθέμενης αξίας μπορούμε να συναγωνιστούμε και να ανταγωνιστούμε σε διεθνείς αγορές.», δήλωσε ο κ. Χειμάρας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ