Η υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο

Κοινοποίηση

Κοινή ερώτηση για την στρέβλωση που έχει προκαλέσει την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Iskra Mihaylova και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. 

 

Με την ερώτησή τους ζητούν μερίδιο από το επιπλέον ποσό των 836,6 εκατ. ευρώ που ήρθε στην Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά την ενημέρωση που είχαν κατά τη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο και την διαπίστωση ότι ο υπολογισμός του ποσού που αναλογεί στην Περιφέρεια, έχει υποστεί στρέβλωση, λόγω της ύπαρξης βιομηχανιών στα Οινόφυτα/Σχηματάρι.

 

Με την ίδια ερώτηση, ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προσαρμοστούν τα κριτήρια κατανομής των πόρων, ώστε η Στερεά Ελλάδα να λαμβάνει το ποσό που πραγματικά της αναλογεί.

 

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Στο Στρασβούργο πήγαμε προετοιμασμένοι και οπλισμένοι με ακλόνητα επιχειρήματα. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να δικαιωθούμε, αποδίδει καρπούς. Αυτή η ερώτηση βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το αίτημά μας επίσημα και ευχαριστώ τόσο της κ. Mihaylova, όσο και την κ.Σπυράκη που αντιλήφθηκαν αμέσως το πρόβλημα, και το δείχνουν έμπρακτα». 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

​Καρπενήσι: Σημαντική αύξηση εισακτέων και νέα Φοιτητική Εστία στο Τμήμα Δασολογίας – Κομβική η απόφαση της Σ. Ζαχαράκη

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι εξελίξεις για το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Καρπενήσι, καθώς καταγράφεται θεαματική αύξηση στον αριθμό

Read More »

Χρηματοδότηση Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για δράσεις παιδικής προστασίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε πρόσκληση με τίτλο: «Ολοκληρωμένα σχέδια τοπικών δράσεων αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας», για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Στερεά

Read More »

Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη μετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής – “Ένας στόχος γίνεται πραγματικότητα, συγχαρητήρια σε όλες και όλους”

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων 2026, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, συνεχάρη τους επιτυχόντες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ