Λογοτεχνια- 3ο Δ. Σχ. Καρπενησίου

Κοινοποίηση

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο με έτος ιδρύσεως το 1930, απένειμε στις μαθήτριες Τσώνη Μαρία, το 1ο και Σταμούλη Ελένη, το 3ο βραβείο διηγήματος για την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του δημοτικού. Οι μαθήτριες βραβεύτηκαν για τα διηγήματά τους «Μια παράξενη φιλία» (Τσώνη Μαρία) και «Η σπίθα» (Σταμούλη Ελένη).

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε ύστερα από τη συμμετοχή του 2ου τμήματος της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης από την Παιδική Λογοτεχνία στο Δημιουργικό γράψιμο, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου, με υπεύθυνο το δάσκαλο της τάξης κ. Ρίζο Ιωάννη.

Πηγή για αυτά τα λογοτεχνικά δημιουργήματα αποτέλεσε η ανάγνωση και ανάλυση έργων παιδικής λογοτεχνίας και η θέση που θα πρέπει να κατέχει αυτή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε οι μαθητές να μη γίνουν μόνο δέκτες σε μια στείρα μετάδοση γνώσης, αλλά να την αποκτήσουν σε συνάρτηση με την αισθητική απόλαυση, το θαυμασμό και τη συγκίνηση που προκαλεί η λογοτεχνία στους αναγνώστες της. 

Με τη μετάδοση νέων εμπειριών ή την αναζωογόνηση ήδη γνωστών, η λογοτεχνία διευρύνει τη συνείδηση του αναγνώστη και εξευγενίζει την αισθητικότητά του, έγραφε ο T. S. Elliot. 

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έγινε προσπάθεια να ανοιχτεί ένα «παράθυρο» προς τον κόσμο της γραπτής δημιουργίας και έκφρασης με απώτερο σκοπό να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη γραφή και να γίνουν διά βίου φίλοι της.

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ