Με αφανισμό κινδυνεύουν εκατομμύρια πλάτανοι στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Θετικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γεώργιος Αμυράς στη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του μύκητα του πλατάνου Ceratocystis platani (μεταχρωματικό έλκος) στη χώρα μας, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δυτικής Αθήνας του ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

Ο Κ. Αρσένης επισήμανε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται με αποκλειστική ευθύνη των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, όπως μεγάλα οδικά έργα, έργα ΔΕΔΔΗΕ, «καθαρισμοί» ποταμών και ρεμάτων από τις Περιφέρειες και κλαδέματα από τους δήμους, τονίζοντας ότι η μη λήψη μέτρων παρά την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης και ΚΥΑ έχει οδηγήσει σε εξάπλωση της ασθένειας σχεδόν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και σε τέσσερις νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γ. Αμυράς αποδέχτηκε την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών και την έλλειψη ενημέρωσης, αναφέροντας ότι έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 700 δασικών υπαλλήλων και ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλιο 8.000.000 ευρώ για την ενημέρωση και αποζημίωση πολιτών και φορέων. Επίσης ανέφερε ότι οι περιοχές στις οποίες έχει εμφανιστεί η ασθένεια θα μπαίνουν σε καραντίνα και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρούν στο ξερίζωμα των δέντρων που ασθενούν. Στο ερώτημα για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες από το 2004 μέχρι και σήμερα δεν απάντησε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θέση της κυβέρνησης είναι η πρόληψη και όχι η απαγόρευση».

zoogla.gr

 

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2021» από το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, γιορτάζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρυτανία από το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού της Ευρυτανίας και την Π.Ε. Ευρυτανίας με δράσεις για

Read More »

(ΦΩΤΟ)Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου συνέλαβαν γυναίκα οδηγό ταξί που μετέφερε παράνομα 4 αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (08-05-2021) αργά το βράδυ, σε ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, μία ημεδαπή, διότι εντοπίστηκε να

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ