Με την παρουσία της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε φέτος στο Ντίσελντορφ στην Γερμανία η έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Tour Nature από 2 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου.

Κοινοποίηση

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι από τις σημαντικότερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στον Κόσμο και απευθύνεται τόσο στο Γερμανικό όσο και στο Ολλανδικό και το Βελγικό τουριστικό κοινό. Προσελκύει δε τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γερμανικής τουριστικής αγοράς το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για την πεζοπορία και δαπανά πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας μία αγορά στόχο για προορισμούς όπως η Ευρυτανία.

Από την Ευρυτανία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Χρήστος Τσάμπρας, ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων η κ. Σοφία Φλέγκα, και η κ. N. Δημητρακοπούλου. Στην διάρκεια της έκθεσης υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ντίσελντορφ, και επίσημη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στο Ελληνικό Προξενείο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του Προξενείου και διεξοδική συζήτηση για την ανάλυση της Γερμανικής τουριστικής αγοράς και τους ενδεδειγμένους τρόπους προσέγγισης της.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου το επισκέφτηκαν αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης και κάποιοι τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εναλλακτικό τουριστικό προϊόν της περιοχής και τις δυνατότητες φιλοξενίας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ