Μεγάλης σημασίας δωρεά στο νοσοκομείο Καρπενησίου, απο τον σύλλογο Ευρυτάνων Αμερικής «VELOUCHI»

Κοινοποίηση

 Σε μια μεγάλης σημασίας δωρεά για την διαχείρηση των ασθενών με COVID-19 προχώρησε ο σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Velouchi».
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, έπειτα από συζήτηση με οικογενεική φίλη γιατρό που κατάγεται από το Ραπτόπουλο και υπηρετεί στην εντατική μονάδα στο νοσοκομείο της Άρτας, με ειδικότητα στην πνευμονολογία, πληροφορήθηκε ότι υπάρχει σύστημα υποστήριξης του αναπνευστικού, τεχνολογίας «high flow», το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ασθενείς με προχωρημένα αναπνευστικά προβλήματα από την COVID-19.
Σε πολλές περιπτώσεις, υποστηρίζοντας ασθενή με βαριά αναπνευστικά προβλήματα με ένα τέτοιο σύστημα, μπορεί να αποφευχθεί η διασωλήνωση και η μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας του.
Άμεσα ενημερώθηκε τηλεφωνικά το δοιηκητικό συμβούλιο, και ομόφωνα αποφάσισε να γίνει δωρεά ενός τέτοιου συστήματος από το αωματείο μας στο νοσοκομείο Καρπενησίου, χρηαιμοποιώντας μέρος των χρημάτων που υπάρχουν στο ταμείο μας με σκοπό την αγορά διασωστικού αυτοκινήτου.
Στη συνέχεια έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του σύλλογου Ευρυτάνων Αμερικής «Velouchi» κ. Τσιόλκα Δημήτρη, ο οποίος ενημερώθηκε για την απόφασή μας αυτή, δεδομένου ότι τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο μας για την αγορά του διασωστικού αυτοκινήτου, είναι από δωρεές παραρτημάτων του συλλόγου «Velouchi” καθώς επίσης και από συνδρομές Ευρυτάνων που ζουν στην Αμερική.
Με πολλή χαρά και συγκίνηση για την πρωτοβουλία και την πρόθεσή μας αυτή, μας απάντησε ότι θα αναλάβει εξ´ ολοκλήρου το κόστος για τη δωρεά, ο σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής “Velouchi”.
Ο πρόεδρος επικοινώνησε επίσης με τον παθολόγο κ.Δαλαδήμο Θεόδωρο που βρισκόταν στο νοσοκομείο και τον δοιηκητή κ.Καρατσίκη Δημήτρη και τους ενημέρωσε για την πρόθεση της δωρεάς αυτής, η οποία έγινε κατευθείαν αποδεκτή δηλώνοντας και αυτοί ως ειδικοί, ότι το σύστημα αυτό είναι άμεσα χρήσιμο και απαραίτητο για την αντιμετώπιση κάποιων ασθενών με βαριά συμπτώματα που νοσηλεύοντε στο νοσοκομείο.
Φυσικά το συγκεκριμμένο σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την πανδημία για την υποστήρηξη ασθενών που αντιμετωπίζουν βαριά αναπνευστικά προβλήματα (ΧΑΠ, λοιμώξεις αναπνευστικού κλπ)
Από σήμερα λοιπόν το νοσοκομείο Καρπενησίου διαθέτει άλλο ένα «όπλο» για την αντιμετώπιση των ασθενών που νοσούν από την COVID-19 και χρειάζοντε φαρμακευτική αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και μηχανική υποστήριξη αναπνοής.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ευρύτατων Αμερικής “Velouchi”, που για ακόμα μία φορά έδειξαν με τη δωρεά τους αυτή, ότι ενδιαφέροντε πραγματικά για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Ευρυτανία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι πάντα και ειδικά στις δύσκολες στιγμές είναι κοντά στους Ευρυτάνες.

Επιμέλεια:Έλενα Κανέλλου

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ