Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Κοινοποίηση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα χωρά όλα τα παιδιά και δεν θα υψώνει νέα τείχη και φραγμούς.

Γνωρίζουμε ότι αυτό που συμβαίνει διαχρονικά είναι ο κανόνας, άλλα να απαιτούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και άλλα υλοποιούνται. Κι όταν αυτά που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις έχουν τα χειροκροτήματα των «εταίρων», της ΕΕ, των επιχειρήσεων που ζητούν πιο φθηνό εργατικό κόστος και περισσότερες παροχές στους ίδιους, τα προβλήματα διαρκώς θα μεγαλώνουν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται ακόμη πιο άδικο για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και πιο ταξικό.

Γι’ αυτό, στις εξαγγελίες για το «Νέο σχολείο», στην υποβάθμιση του μορφωτικού περιεχομένου αλλά και στον πιο έντονο εξεταστικό μαραθώνιο, είμαστε όχι απλά επιφυλακτικοί αλλά ριζικά αντίθετοι. Για τέτοιου είδους αλλαγές που ετοιμάζονται πρέπει και εμείς εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές,  να είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να απαντήσουμε. Άλλωστε αυτό είναι γενικότερη ανάγκη, για όλη την επίθεση που δέχεται η ζωή μας.

Δεν θα πούμε μοιρολατρικά ΝΑΙ στον περαιτέρω περιορισμό των κρατικών δαπανών για την παιδεία, που ψηφίστηκαν από «φίλους» και «εχθρούς» στο 3ο και επιβεβαιώθηκαν με το 4ο μνημόνιο. Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες σε μαθήματα, εργαστήρια, σχολεία. Δεν πανηγυρίζουμε για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού που προκύπτουν από τους λιγότερους καθηγητές στα σχολεία και τους περισσότερους μαθητές στην τάξη.

Ο νομός μας παρά τις μεγαλοστομίες των υπηρεσιακών παραγόντων για ομαλή έναρξη, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που όσο και αν προσπαθούν να την  κρύψουν είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει την ύπαρξη της. Να μας υπενθυμίζει τις ελλείψεις 30 και πλέον εκπαιδευτικών βασικών ειδικοτήτων, τον κίνδυνο συρρίκνωσης  των μικρών και ευάλωτων σχολείων της περιφέρειας  που για μια ακόμη φορά τους έχει ανατεθεί ο ρόλος της «Ιφιγένειας» στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού, την ελαστική εργασία των συναδέλφων μας Μονίμων και Αναπληρωτών που για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολλά  σχολεία και μάλιστα σε μεγάλες και δύσκολες  αποστάσεις. Όλα αυτά δείχνουν ότι τελικά το εκπαιδευτικό αγαθό στην Ευρυτανία προσφέρεται στους μαθητές μας αλλά και την τοπική κοινωνία με βάση το φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια όλων των συναδέλφων που  δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

 Καλή δύναμη σε όλους και   καλούς αγώνες για την γνώση και τη ζωή.

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ