ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ: «ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ»

Κοινοποίηση

Μήνυμα με ευχές, αλλά και με την παρότρυνση «εφέτος το Πάσχα ΔΕΝ πάμε Καρπενήσι» για να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία των προσφιλών μας προσώπων, στέλνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι».

Όπως γράφει, «πέρυσι τέτοιον καιρό, προεόρτια του Πάσχα δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών έστελνε τις ευχές του, μαζί με την παρότρυνση ΄΄Εφέτος Πάσχα όλοι στο Καρπενήσι και στα χωριά μας¨. Φέτος, όμως, τα πράγματα ήρθαν τα πάνω κάτω. Μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση ανατρέπει τον προγραμματισμό μας, απειλώντας τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας προσώπων. Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι μαζί με τις ευχές για υγεία, μακροημέρευση και χαρές να παροτρύνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τους Καρπενησιώτες της Αθήνας  ΄΄Μείνετε Σπίτι΄΄»!

Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου έχει ως εξής:
«Πέρυσι τέτοιον καιρό, προεόρτια του Πάσχα δηλαδή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών «Το Βελούχι» σας έστελνε τις ευχές του, μαζί με την παρότρυνση «Εφέτος Πάσχα όλοι στο Καρπενήσι και στα χωριά μας». Φέτος, όμως, τα πράγματα ήρθαν τα πάνω κάτω. Μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση ανατρέπει τον προγραμματισμό μας, απειλώντας τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας προσώπων. Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι μαζί με τις ευχές για υγεία, μακροημέρευση και χαρές να σας παροτρύνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας «Μείνετε Σπίτι»!

Αν, πειθαρχώντας στις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας,αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτή την απειλή, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να επισκεφθούμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, να ανοίξουμε τα σπίτια μας στο χωριό,να χαρούμε ξανά μαζί με τους συγχωριανούς μας. Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για την έκβαση αυτού του πολέμου, λένε οι επιστήμονες. Και πράγματι, αν δούμε τα στοιχεία που ανακοινώνονται, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται να αποδίδουν. Ας κάνουμε λοιπόν, λίγη υπομονή, αποδεικνύοντας πως εμείς οι Ευρυτάνες έχουμε και τη λεβεντιά και τη σύνεση και την υπευθυνότητα ως συνειδητοί πολίτες.

Αυτό το Πάσχα, ΔΕΝ θα πάμε στα χωριά μας, ΔΕΝ θα πάμε στην Εκκλησία, ΔΕΝ θα κάνουμε Ανάσταση με αγκαλιές και φιλιά, ΔΕΝ θα σουβλίσουμε οβελία, ΔΕΝ θα καλέσουμε συγγενείς και φίλους στο τραπέζι μας, ΔΕΝ θα ανταποκριθούμε σε
ανάλογες προσκλήσεις.
♠ Αυτό το Πάσχα θα παρακολουθήσουμε τις Ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες από τα ραδιόφωνο, το Internet ή από την Τηλεόραση. Θα προσευχηθούμε με την ίδια πίστη, με την ίδια κατάνυξη και με την ίδια συγκίνηση στο σπίτι μας.

♠ Αυτό το Πάσχα το διαχρονικό μήνυμα της Ανάστασης ας το αποδεχθούμε ως μια ευκαιρία αναστοχασμού με τους πολύ στενούς μας ανθρώπους. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη και την ελπίδα για βγούμε νικητές. Αρκεί ο καθένας ξεχωριστά
κάνει την δική του προσωπική υπέρβαση.

♠ Αυτό το Πάσχα, είναι ευκαιρία να συναντηθούμε και να… ξανασυστηθούμε με τους οικείους μας στην κουζίνα, όπου μαζί θα βάψουμε τα αβγά, θα φτιάξουμε τα κουλουράκια, θα παρασκευάσουμε τη μαγειρίτσα και θα στρώσουμε το πασχαλινό τραπέζι. Η χαρά και η ευτυχία του Πάσχα δεν πορεύονται από τις πολυάνθρωπες παρέες στις αυλές. Με την αμέριστη και άδολη αγάπη
διασφαλίζονται. Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών «Το Βελούχι», από την αρχή της κρίσης αποφάσισε, με τηλεδιάσκεψη, να αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει. Παράλληλα, στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook, καθημερινά αναρτά διάφορα μηνύματα και χρήσιμες προτάσεις, που κάνουν τη διαβίωσή μας ευκολότερη. Επίσης στη βάση της λογικής ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος, παροτρύνει τα μέλη του και τους φίλους του να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τα μέλη του ΔΣ, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Με την ευκαιρία σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες:
► Τις Ακολουθίες και τα Θείες Λειτουργίες από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Καρπενησίου μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω Internet, όπως τις μεταδίδει το Ράδιο Καρπενήσι.
► Οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι ανήμποροι συγγενείς και φίλοι μας στον Δήμο Καρπενησίου, μπορούν να καλούν στην ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ 15455. Άνθρωποι του Δήμου μας βρίσκονται εκεί να προσφέρουν βοήθεια σε προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων, όπως και για την διεκπεραίωση εγγράφων στο Δημόσιο.
► Η Ψυχολόγος Μαρία Κλέσιουρα από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προσφέρει ψυχολογική στήριξη στους συνδημότες μας στο Καρπενήσι από τις 09.00 – 13.00. Τηλ. 22370-24796.

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα! Ας προσέξουμε όλοι για να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων. Όταν με το καλό τελειώσει αυτός ο πόλεμος πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και όλες παρούσες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Μαρία Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, Γιώργος Λάγαρης, Γιάννης Μπομποτσιάρης, Γιάννης Φούφλιας, Γιώργος Τριαντογιάννης

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ