Να γίνει άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Δυτική Ευρυτανία που παραμένει χωρίς στοιχειώδη αντιπυρική προστασία, ζητά με επιστολή της προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειο Καπέλο, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

Κοινοποίηση

Στην επιστολή της αναφέρει:

<<Κύριε Αρχηγέ,

στις  7 -3-2016 η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών έστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι στο Νομό Ευρυτανίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία  έχει την έδρα της το Καρπενήσι στην είσοδο του Νομού και ότι στη δυσπρόσιτη και δασώδη Δυτική Ευρυτανία δεν υπάρχει καμία υπηρεσία πυρόσβεσης και απουσιάζει εξ ολοκλήρου οποιαδήποτε πυροπροστασία. Η μεγάλη απόσταση από το Καρπενήσι και οι δυσπρόσιτοι δρόμοι αφήνουν παντελώς ακάλυπτη τη Δυτική Ευρυτανία. 

Στην απάντησή του, με εντολή αρχηγού ο Συντονιστής Υποστήριξης Σωτήριος Τερζούδης Υποστράτηγος Π.Σ., μας έκανε γνωστό τον αντιπυρικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής και για το πυροσβεστικό κλιμάκιο ανέφερε:

<<Το ΠΚ Γρανίτσας  έχει ιδρυθεί δυνάμει της υπ.αρ. 23804 Φ.101 ΚΥΑ. Ωστόσο, η αδυναμία έναρξης λειτουργίας και στελέχωσης του Π.Κ. Γρανίτσας, οφείλεται σε αντικειμενικές συνθήκες της τρέχουσας χρονικής περιόδου για το Πυροσβεστικό Σώμα>>.

Κύριε Αρχηγέ,

Μετά και την επίσημη παραδοχή του Αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ευρυτανίας, συνεχίζει να παραμένει χωρίς κανένα πυροσβέστη και χωρίς  κανένα πυροσβεστικό όχημα. Η παραδοχή αυτή, δεν τιμά κανένα και ειδικότερα αυτούς που κάνουν τον αντιπυρικό σχεδιασμό της περιοχής μας.

Εφέτος το καλοκαίρι εκδηλώθηκαν φωτιές στο γειτονικό Δήμο Καρπενησίου με καταστρεπτικές συνέπειες και στους γειτονικούς Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας με καταστρεπτικά επίσης αποτελέσματα. Στον Δήμο Αγραφων ευτυχώς οι πολίτες αντέδρασαν έγκαιρα στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και ευτυχώς  η τύχη και αυτή τη φορά ήταν με το μέρος μας

Για να μη μένουμε συνεχώς στα λόγια και για να μην κάνουμε διαπιστώσεις εκ των υστέρων, καλό είναι, να γίνει μια άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης περιστατικού εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Δυτική Ευρυτανία και γνωστοποίηση των συμπερασμάτων. Τέτοιες ασκήσεις γινονται παντού και το πυροσβεστικο σώμα βγαζει τα συμπεράσματά του, προτείνει και συνεργαζεται με τους θεσμικούς φορείς για την ενίσχυση και βελτίωση της αντιπυρικής προστασίας. Είναι αυτονόητο ότι για την δημιουργία αντιπυρικού σχεδιασμού για τη Δυτική Ευρυτανία, πρέπει να επαναλειτουργήσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο, να συνεργαστούν Πυροσβεστική, Δήμος, Περιφέρεια, Κυνηγετικός Σύλλογος, να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός και να διατεθούν τεχνικά μεσα όπως πυροσβεστικά οχήματα  κλπ.

.Για περεταίρω ενημέρωση ο Συλλογός μας ζητά συνάντηση μαζί σας σε χρόνο που θα επιλέξετε εσείς.>>

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ