Νέοι συνοδοιπόροι στην διεκδίκηση ανταποδοτικών ;

Κοινοποίηση

Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που είναι να αποδοθούν ανταποδοτικά οφέλη απο την εκμετάλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστών, η αδράνεια, η απραξία και <<το σιγά μη γίνει>>  που κυριαρχούσε και πρίν λίγες μέρες δεν έχει  καμιά σημασία.

Αναλυτικά πώς είχαν και πως έχουν τα πράγματα.

-Το θέμα των ανταποδοτικών τέθηκε για πρώτη φορά απο την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο  που έγινε για πρώτη φορά στα Αγραφα.

-Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο Καρπενήσι και εκτενής συζήτηση για αυτο το θέμα.

-Εγιναν δύο συναντήσεις  με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, ο οποίος συμφώνησε με το αίτημα και ως ΤΕΕ το ζήτησε επίσημα απο το υπουργείο Ανάπτυξης.

-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επίσημα ζήτησε την θέσπιση ανταποδοτικών, συμφωνώντας με την πρόταση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών.

-Ενημερώθηκε η ΚΕΔΕ, η οποία σε συνεδριασή της στην Κρήτη έκανε θετική αναφορά

-Κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Γραμματικάκη υπεβλήθη ερώτηση στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή. Η Ευρωπαία επίτροπος ήταν καταπέλτης, λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος παρανομεί που δεν αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό που αποδίδουν  ολά τα υδροηλεκτρικά έργα.

-Ακολούθησε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Φάμελο, ο οποίος ναι μεν συμφώνησε για το δίκαιο του αιτήματος, αλλά μας παρέπεμψε στον κ. Σταθάκη που έχει την αρμοδιότητα και όφειλε  να νομοθετήσει με όσα λένε φορείς και Ε.Ε.

-Ήρθαμε σε επικοινωνία και υπεβλήθησαν 3 ερωτήσεις στη Βουλή απο διαφορετικούς βουλευτές, οι οποίες παραμένουν παράτυπα αναπάντητες, απο τον αρμόδιο υπουργό

-Διαμορφώθηκε πλήρης φάκελος που δόθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Αρχικά υπήρξε ενθουσιαμός και μετά σιγή για ευνόητους λόγους (μπορεί να το πείς και διαπλοκή)

-Ακολούθησε συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη του δικτύου λιμνών όπου δόθηκαν όλα τα στοιχεία, λαμβάνοντας υποσχέσεις για κοινή διεκδίκηση

-Έγινε πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο του Δικτύου των Λιμνών και οι Δήμοι αποφάσισαν μετά απο πολλές δεκαετίες την διεκδίκηση του αυτονόητου. Αυτό αποφάσισαν ότι  θα γίνει μέσω ενός ψηφίσματος που θα σταλεί στον Πρωθυπουργό.

-Γνώμη μας είναι οτι το κλειδί είναι ο υπουργός κ. Σταθάκης ο οποίος οφείλει να μομοθετήσει. Αν θέλουν να πιέσουν αυτόν πρέπει να συναντήσουν για να νομοθετήσει, όπως νομοθέτησε με τους βωξίτες ο προηγούμενος υπουργός. Τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα μεγάλα, κι όλοι πρέπει να αποδείξουν τις προθέσεις τους και την εντιμοτητά τους.

-Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα το παρακολουθούμε και δεν αρκούμαστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Το θέμα το ξεκινήσαμε και θα το φέρουμε εις πέρας , ζητώντας  την καλή συνεργασία απο όλους όσους πιστεύουν στο δίκιο.

Αλέξης Καρδαμπίκης

Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ