ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ πραγματοποιεί και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο διάστημα μεταξύ της Πέμπτης, 7 Ιουνίου 2018 και της Κυριακής, 10 Ιουνίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην ανωτέρω επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει για το 2018 αρχαιολογική περιήγηση και εκπαιδευτική δράση για σχολικές Ά/βάθμιας  ομάδες εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί Ευρυτανίας και το ευρύ κοινό με αρχαιολογικό περίπατο και ξενάγηση στην Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα Δήμου Στυλίδας όπως παρακάτω:

 

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου και τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

«Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη. Ανακαλύπτω και δημιουργώ μορφές του φυσικού κόσμου, ζώα – φυτά – ψάρια».

Εκπαιδευτική δράση η οποία διαρθρώνεται σε τρείς θεματικές ενότητες: α) περίπατος – ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική βασιλική, β) αναζήτηση και εντοπισμός παραστάσεων  παραστάσεων με φυτικά και ζωικά θέματα και γ) δημιουργική ενασχόληση με την κατασκευή ψηφιδωτών μοτίβων από υλικά της φύσης, όπως όσπρια, χαλίκια, κ.λ.π.

 Xρονική διάρκεια εκδήλωσης: 9:00 – 12:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Δυτική είσοδος του οικισμού Κλαυσί

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ