Πράσινο φως σε 22 επενδυτικά σχέδια για τη Στερεά Ελλάδα Μπακογιάννης: «Ανοίγουμε τον δρόμο για νέες θέσεις εργασίας»

Κοινοποίηση

Τα 22 επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Α κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

 

Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια-επιχειρήσεις που θα λάβουν ως ενίσχυση 8.244.615,94 ευρώ προκειμένου να αναπτυχθούν στην Στερεά Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 23.891.922,16 ευρώ.

 

Τα 11 από τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στην Εύβοια και 11 στην Βοιωτία. Τα 5 από αυτά έχουν ως αντικείμενο την αγροδιατροφή, τα 4 τον τουρισμό και τα 13 την μεταποίηση. Κλάδοι στους οποίους αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 64 θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν οι 667 υπάρχουσες.

 

«Οι επενδύσεις δεν έρχονται με αναμονή ή προσμονή. Τις κερδίζεις όταν ξέρεις τις ανάγκες και κάνεις σοβαρό σχεδιασμό της κάλυψής τους. Έρχονται όταν βάζεις στόχους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που ήδη δίνουν δουλειά σε οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας και σε εκείνες που μπορούν να δώσουν σε περισσότερες. «Η οικονομική κρίση έδειξε ότι ακολουθείται λάθος δρόμος. Δρόμος που οδήγησε στη θυσία πολλές επιχειρήσεις με την προσμονή να έρθουν οι μεγαλοεπενδυτές του εξωτερικού. Που τελικά δεν ήρθαν. Ο δικός μας δρόμος είναι διαφορετικός και έχει βασικές αρχές. Να είμαστε δίπλα και όχι απέναντι στις επιχειρήσεις μας. Να λειτουργούμε ως ομάδα μαζί τους και να τους ανοίγουμε δρόμους για την ανάπτυξή τους και την εξωστρέφειά τους. Να στηρίζουμε τις νέες ιδέες και τους νέους επιχειρηματίες για να μπορέσουμε να κάνουμε δυνατή την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας. Έχουμε τους ανθρώπους και τη θέληση και αυτό εμείς το ονομάζουμε επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

 

Έως την 16.04.2018 μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις για τον Β κύκλο του αναπτυξιακού νόμου για το καθεστώς της γενικής επιχειρηματικότητας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ