Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την κάλυψη με το σήμα των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών όλων των περιοχών της Περιφέρειας.

Κοινοποίηση

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, στην οποία εντοπίστηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της κάλυψης σήματος των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών, πρόβλημα το οποίο αφορά μεγάλο τμήμα του Δήμου Καρπενησίου καθώς αφήνει ακάλυπτα πλήθος χωριών. Στη συνεδριάση εκδόθηκε ομόφωνα το ψήφισμα το οποίο επισυνάπτεται:

Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την κάλυψη με το σήμα των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών όλων των περιοχών της Περιφέρειας.

Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού της Στερεάς Ελλάδας, του θεσμού που βρίσκεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την πλήρη κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας από το σήμα Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα.
Από μια πρώτη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης στην Περιφέρεια, το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεοπτικής λήψης των εκπομπών των περιφερειακών καναλιών της Στερεάς Ελλάδας είναι περίπου 48,59%, ενώ ο πληθυσμός που δεν έχει πρόσβαση εκτιμάται σε 59,76%. Επίσης, οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την εκπομπή τηλεοπτικών σταθμών άλλων Περιφερειών αφορούν μεγάλο τμήμα της Περιφέρειας και κυρίως τις περιοχές που γειτνιάζουν με τις όμορες Περιφέρειες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας δηλώνει έτοιμη να αναλάβει ένα μέρος του κόστους των παρεμβάσεων που απαιτούνται ( εξοπλισμός, εγκατάσταση, κλπ) για την εξάλειψη των περιοχών χωρίς σήμα.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό ή Περιφερειακό θεωρούμε ότι και οι Δήμοι των άλλων Περιφερειών θα προσεγγίζουν το θέμα υπό το ίδιο πρίσμα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι κατά την παρούσα χρονική στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο: “ Τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας” θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην ιδανική συγκυρία, προσκειμένου να ληφθεί μέριμνα και για τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις.

Με βάση τα παραπάνω η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, σε σχέση με τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς:

1. Θεωρεί το δικαίωμα στην ενημέρωση θεμελιώδες και αδιαπραγμάτευτο.

2. Διεκδικεί μια άμεση και μόνιμη λύση για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας από το σήμα των Περιεφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

3.  Ζητά να ληφθεί μέριμνα και για τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις στο πλαίσιο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου με τίτλο: “ Τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας”.

4. Ζητά τη θεσμοθέτηση της πρότασης: “ Η εμβέλεια των Περιφερειακών καναλιών να συμπίπτει με τα χωρικά όρια των Περιφερειών”.

5. Δηλώνει έτοιμη να καλύψει μέρος του κόστους των παρεμβάσεων για την εξάλειψη των περιοχών χωρίς σήμα και ζητά νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επιτραπεί στους Δήμους η χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάσταση σταθμών εκπομπής.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ