ΠΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Κοινοποίηση

Στις 16-10-2017, ημέρα Δευτέρα και εντός χρονικών ορίων αντιπυρικής περιόδου εκδηλώθηκαν δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

      Περί Ω/10:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή «Σπαρτόραχη», της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου, στην κατάσβεση της οποίας η Υπηρεσία μας συμμετείχε με δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα  και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού της Π.Ε. Ευρυτανίας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 1,5 στρέμματα με ξηρά χόρτα χωρίς να προκύψει κίνδυνος για δασική έκταση και κατοικημένες περιοχές.  Η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς επετεύχθη περί Ω/11:55 με την απαγκίστρωση και του δεύτερου οχήματος από το συμβάν.  

   Περί Ω/12:52 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή «Μαυρονέρια» της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου, στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν:

·         Έξι υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας μας και του Πυρ/κού Κλιμακίου Φουρνάς.

·         Ενισχύσεις από την  ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Αττικής και από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας.

·         Μία υδροφόρα της Π.Ε. Ευρυτανίας και τέσσερις μισθωμένες.

·         Δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Καρπενησίου.

·         Ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο του Πυρ/κού Σώματος με ανώτατο Αξιωματικό.

·         Η ΕΛ.ΑΣ. με την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

·         Μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.

·         Πολίτες της πόλης του Καρπενησίου.

Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου τριακόσια πενήντα οχτώ (358) στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, στάβλοι με οικόσιτα ζώα και μελίσσια. Επίσης κάηκαν τρία αυτοκίνητα χωρίς να φέρουν πινακίδες, μία διώροφη  οικία πενήντα (50) τ.μ. και απειλήθηκαν οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων LECADINκαι AVARIS. Ακόμη η πυρκαγιά προσέβαλε παρθένο δάσος ελάτης αλλά χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επέκτασης με ότι αυτό συνεπάγεται για το δασικό πλούτο του νομού μας.

Από την έναρξη της πυρκαγιάς παραβρέθηκαν στο συμβάν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευρυτανίας κ. Νικολιάς Ιωάννης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κων/νος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τασιός Αριστείδης καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νικόλαος.

Η Υπηρεσία μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εκπροσώπους των φορέων και συγκεκριμένα τον κ. Μπακογιάννη Κων/νο, τον κ. Τασιό Αριστείδη καθώς και τον κ. Σουλιώτη Νικόλαο.

Επίσης το Ελληνικό Σώμα Ευρυτανίας και τους απλούς πολίτες που για μία ημέρα έγιναν εθελοντές πυροσβέστες βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο στην κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς και λυπάται βαθύτατα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

 

                                                                                               Ο  Διοικητής

 

                                                                                         Σταύρος Ευστ. Φακίτσας

 

                                                                                                 Αντιπύραρχος

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ