Στη Βουλή για την ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων

Κοινοποίηση

Η δέσμευση του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση για την ανάδειξη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Βίνιανης προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Μετά τις δύο επισκέψεις μηχανικών και ιστορικών της Βουλής στο Μουσείο της Βίνιανης, τον Ιούλιο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018, ύστερα από Πρόσκληση του κ. Βούτση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μικρό Σαλόνι του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, με θέμα την ανάδειξη των Μουσείων Βίνιανης και Κορυσχάδων.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Κόκκαλη» κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που έγινε απ’ όλες τις πλευρές αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας και ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, που αφορούν την επισκευή των δύο κτιρίων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο Βίνιανης, τη νέα εσωτερική διαμόρφωση των δύο Μουσείων και τη διασφάλιση της λειτουργίας τους.

Να σημειωθεί πως Βουλή και Περιφέρεια δεσμεύτηκαν για τις χρηματοδοτήσεις των δύο μελετών, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμβάλει και το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, ο μουσειολόγος κ. Γιάννης Μετζικώφ, οι μηχανικοί των Δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, μηχανικοί της Βουλής, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

                                                                              

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ