Στο 8ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των ορεινών και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών» στο Μέτσοβο συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής

Κοινοποίηση

22, 23 & 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο το 8ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών», όπου συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, μετά από πρόσκληση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ)

Ο κ. Μπαμπαλής έλαβε μέρος και στην  5Η ειδική συνεδρίαση στην μεγάλη αίθουσα του ΜΕΚΔΕ όπου έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης των απομονωμένων περιοχών, με Δημάρχους ορεινών και νησιωτικών Δήμων». Εκεί, σε μία συζήτηση δυόμιση ωρών ανέπτυξε όλα τα προβλήματα που αφορούν στο Δήμο Αγράφων σε όλους τους τομείς καθώς και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, ενώ απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις των Πανεπιστημιακών καθηγητών και των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη συζήτηση παρακολούθησε και ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Γκόλιας, δεκάδες καθηγητών του ΕΜΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και μεγάλος αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών και φορέων της περιοχής. Τέλος, ο Δήμαρχος Αγράφων συναντήθηκε με τον Πρύτανη του ΕΜΠ κ Γκόλια και με τον Διευθυντή του ΜΕΚΔΕ και καθηγητή κ. Καλιαμπάκο, ώστε να βοηθηθεί ο Δήμος Αγράφων  και από το ΕΜΠ και από το ΜΕΚΔΕ όπου αναμένεται σύντομα να έχουμε αποτελέσματα συνεργασίας.

 

Ο κ. Μπαμπαλής ευχαριστεί θερμά το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον Πρύτανη κ. Γκόλια και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής έρευνας, τον Διευθυντή του κ. Καλιαμπάκο για την ειδική πρόσκληση που παρέλαβε από την 18η Ιουλίου 2016, καθώς και για το εξαιρετικό από κάθε άποψη και άψογα οργανωμένο κορυφαίο Πανεπιστημιακό Συνέδριο. 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ