Συνάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοινοποίηση

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του Περιφερειάρχη με Υπουργούς της Κυβέρνησης, αναπτύσσεται συγκεκριμένη ατζέντα ζητημάτων της Περιφέρειάς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον κ. Γεωργιάδη ήταν το νέο ΕΣΠΑ 2021 –2027 και η μέριμνα για ειδική χρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας με επιπλέον πόρους, λαμβάνοντας υπόψη την υστέρηση των προηγούμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020) εξαιτίας της στατιστικής στρέβλωσης που κατέτασσε τη Στερεά Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Στόχου 2.

Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε η μεγέθυνση και επίσπευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού, όσο και ετήσιων πιστώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Σπανός έθεσε στον κ. Γεωργιάδη προτάσεις για νομοθετικές και διαδικαστικές ρυθμίσεις, με στόχο να μειωθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να απλουστευθεί η υλοποίηση δράσεων και συνεπώς να επιταχυνθεί η απορροφητικότητα
των κονδυλίων.

Ως κορυφαία δράση της Περιφέρειας συζητήθηκε η εξέλιξη της ΟΧΕ Ασωπού μέσα από τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, αλλά και μια σειρά από σχεδιαζόμενα, νέα έργα, αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Περιφέρειά μας.

Σημαντικό, τέλος, μέρος της συνάντησης απασχόλησαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία (Αναπτυξιακός,ΕΣΠΑ κοκ), απλούστευση διαδικασιών, κίνητρα και συνεργασία με τους
επιχειρηματικούς φορείς.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη ανοίξαμε μια σημαντική κοινή ατζέντα. Αρχικά εκθέσαμε τεκμηριωμένα την αξίωσή μας ότι Στερεά Ελλάδα δικαιούται επιπλέον πόρους, καθώς εξαιτίας της γνωστής στρέβλωσης του Στόχου 2, επί σειρά ετών, χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είχαν στηρίξει την ανάπτυξη και εν τέλει την κοινωνία. Μιλήσαμε για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και πώς «θα κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή» όσων θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον κ. Υπουργό μια σειρά από αναπτυξιακά έργα, τα οποία είναι σε φάση σχεδιασμού, όλα προς μία κοινή κατεύθυνση: Σημαντικές δράσεις με πολλαπλασιαστική ισχύ και υπεραξία για τη Στερεά Ελλάδα.»

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καταρρέουν καθώς οι απαιτήσεις AI εκτινάσσονται στα ύψη

πηγή:zougla.gr H τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί την εντατική λειτουργεία του υπολογιστής και αυτό δημιουργεί προβλήματα… «Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη generative τεχνητή νοημοσύνη», λέει η

Read More »

📀 ZAF – «TRUE LOVE STORΥ part 1»

Ο ZAF, ο πολυτάλαντος και hot newcomer που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας hit του, το «Πες», επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ