Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων

Κοινοποίηση

Την περασμένη Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου στο Κερασοχώρι στις 11 το πρωί παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του εκπροσώπου του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Φαναριώτη,  του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Φυσέκη, της Προϊσταμένης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κας Σιαπέρα  του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Μπίκα, της εκπροσώπου του Δασαρχείου Καρπενησίου κας Ντρίβα και του Πολιτικού Μηχανικού του Δήμου κ. Λάππα.

Ο Δήμαρχος κ. Μπαμπαλής, πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, παρέδωσε στους παρόντες Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και το Μνημόνιο Ενεργειών για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την Εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών Δήμου Αγράφων, με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης», και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα ο Δήμος Αγράφων έχει προχωρήσει στους καθαρισμούς δρόμων, εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επίσης και ο καθαρισμός νεκροταφείων και κοινόχρηστων χώρων από τα 8μηνα του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης πυροσβεστικών υδροστομίων, καθώς και οι απαραίτητοι καθαρισμοί δασικών δρόμων, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιάς.

Παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη και στον Αντιπεριφερειάρχη η μελέτη σημειακών παρεμβάσεων που έχει ως στόχο την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο Δήμος Αγράφων από πλευράς του είναι σε ετοιμότητα, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Γρανίτσα.  

 

 

 

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο

Read More »

3 η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ