Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για τον συντονισμό όλων των φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020

Κοινοποίηση

Στη χθεσινή συνεδρίαση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ.Άρη Τασιού,έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ο σχεδιασμός δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, και ακραία καιρικά φαινόμενα, για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Ο πρόεδρος του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας  πρότεινε να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των μελών του Σ.Ο.Ο.Π όταν υπάρχει κάποιο συμβάν, προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ειδοποιούνται έγκαιρα τα μέλη της ομάδας δράσης.

Για την χειμερινή περίοδο πρότεινε να κλείνει ο δρόμος προς την Αγία Τριάδα στη θέση «βράχος» που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του Βελουχίου, δεδομένου ότι στο σημείο έχει συχνή πτώση χιονοστιβάδων με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνη η πρόσβαση αλλά και η διάσωση αν χρειαστεί.

Επίσης πρότεινε στον κ.Αντιπεριφερειάρχη και στους κ.Δημάρχους δεδομένου ότι σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκπαιδευτούν πολίτες στη χρήση τους.

Τέλος ενημέρωσε το σώμα ότι η ομάδα δράσης του σωματείου είναι πάντα σε ετοιμότητα για την συνδρομή σε συμβάντα έρευνας, διάσωσης και γενικά εκτάκτων αναγκών.

         

Φωτό- βίντεο:Πάνος Καραγιάννης

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο Τύπου κινητικότητας Erasmus+

Στο διάστημα από Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στη πόλη Sivas (Σεβάστεια) της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Read More »

🚵 «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Το πράσινο BREVET”

Με εκκίνηση και τερματισμό το Καρπενήσι  διεξάγεται σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου για 2η συνεχόμενη χρονιά το απαιτητικό Brevet 200 χιλιομέτρων με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ