Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για τον συντονισμό όλων των φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Στη χθεσινή συνεδρίαση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ.Άρη Τασιού,έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ο σχεδιασμός δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, και ακραία καιρικά φαινόμενα, για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Ο πρόεδρος του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας  πρότεινε να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των μελών του Σ.Ο.Ο.Π όταν υπάρχει κάποιο συμβάν, προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ειδοποιούνται έγκαιρα τα μέλη της ομάδας δράσης.

Για την χειμερινή περίοδο πρότεινε να κλείνει ο δρόμος προς την Αγία Τριάδα στη θέση «βράχος» που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του Βελουχίου, δεδομένου ότι στο σημείο έχει συχνή πτώση χιονοστιβάδων με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνη η πρόσβαση αλλά και η διάσωση αν χρειαστεί.

Επίσης πρότεινε στον κ.Αντιπεριφερειάρχη και στους κ.Δημάρχους δεδομένου ότι σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκπαιδευτούν πολίτες στη χρήση τους.

Τέλος ενημέρωσε το σώμα ότι η ομάδα δράσης του σωματείου είναι πάντα σε ετοιμότητα για την συνδρομή σε συμβάντα έρευνας, διάσωσης και γενικά εκτάκτων αναγκών.

         

Φωτό- βίντεο:Πάνος Καραγιάννης

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ