ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ||Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου,π. Ευάγγελος Πλατής μίλησε για την κατάσταση που βιώνει ο σύγχρονος κόσμος,για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τη διαφορετικότητα του φετινού Πάσχα.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Κάνοντας πράξη το “Μένουμε σπίτι…”,σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου, είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου, π. Ευάγγελο Πλατή, σε μια εκπομπή με κεντρικό θέμα την επικαιρότητα…
Με τον καλεσμένο μας συζητήσαμε  για την όλη κατάσταση που βιώνει ο σύγχρονος κόσμος, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τη διαφορετικότητα του φετινού Πάσχα.
Αναφέρθηκε στην νηστεία, στο μυστήριο της μετάνοιας και εξομολόγησης καθώς επίσης και για το φλέγον θέμα της Θείας Κοινωνίας τονίζοντας την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι με τη Θεία Κοινωνία ουδέποτε μεταδόθηκε κάποια μολυσματική  ασθένεια, αφού το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι πηγή Ζωής και αθανασίας και όχι μέσο πρόκλησης φθοράς και ασθένειας.
Τόνισε επίσης ότι ο εχθρός πάντων  είναι η πανδημία του κορωνοιού κι ότι για χάρη της δημόσιας υγείας αξίζει να κάνουμε υπομονή και να θυσιάσουμε κι αυτό ακόμα το θρησκευτικό συναίσθημα που πλήττεται θανάσιμα αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται…
Παρομοίασε την σύγχρονη πραγματικότητα με την εποχή που λειτουργούσε το “κρυφό σχολειό”και παρότρυνε τους ακροατές μας να εφαρμόζουν καρτερικά το “Μένουμε σπίτι ” μαζί με το “Αδιαλείπτως προσεύχεσθαι ” αφού η προσευχή είναι αναγκαία όσο ποτέ.
Σχολιάζοντας την στάση του Μητροπολίτη Καρπενησίου για όλα όσα συμβαίνουν τόνισε τον πόνο του κ.κ.Γεωργίου βλέποντας τις εκκλησίες κλειστές και τα στασίδια αδειανά…
Κλείνοντας, ευχαρίστησε το σταθμό μας για την αμέριστη στήριξη του έργου του Μητροπολιτικού Ναού και μάλιστα στις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε όλοι,καλύπτοντας ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τις ακολουθίες όλης αυτής της περιόδου.
Τέλος, αφού προσυπέγραψε το “μνημόνιο “συνεργασίας του Ράδιο Καρπενήσι με το Ναό της Αγίας Τριάδος ευχήθηκε καλό Πάσχα, Σταυρώσιμο και Αναστάσιμο, παρά τη διαφορετικότητα του φετινού εορτασμού του.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στια 10:00πμ θα ανοίξουν αύριο 18/1/21 τα σχολεία της Ευρυτανίας λόγω παγετού

Τη Δευτέρα 18/1/2021 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) κατόπιν σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία

Read More »

Οι Παραγωγοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ